SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

René van der Kooij: ‘Voetbal is een heerlijke uitlaatklep’

Zondag 22 september 2019

René van der Kooij heeft zijn ‘wittebroodsweken’ bij SO Soest erop zitten. Na de oefen- en de bekercampagne heeft de nieuwe trainer van SO Soest een goede indruk gekregen van de spelersgroep en zijn nieuwe vereniging. Een gesprek met de trainer die voetbal eet, slaapt en drinkt.

De eerste indruk ,,De mensen die hier op de club lopen leer ik gaandeweg wel kennen. Maar wat de spelersgroep betreft ben ik, nu de eerste weken erop zitten, heel positief. De jongens zijn superleergierig. Ze geloven wat ik zeg, dat is altijd wel fijn als trainer. Ik heb er een goed gevoel over, het is fijn werken met jongens die zin hebben om hard te trainen.”

De oefencampagne ,,Ik was blij met het trio DHSC, Roda’46 en Huizen. Tegen ploegen die hoger speelden konden we prima meevoetballen en ons onder de druk uitspelen. Roda’46 is een sterke ploeg waartegen wij de eerste 35 minuten prima mee konden komen. Maar zodra zo’n ploeg, die voor mij kampioenskandidaat is, in de derde of vierde versnelling gaat spelen, komen wij er niet meer bij. Positief is dat we blijven voetballen. Dat is ook de bedoeling en dat heeft de spelersgroep ook aangegeven. We moeten meer aan voetballen toekomen, meer lef hebben, hoger staan en langer de bal in de ploeg houden. Ik vind het leuk dat spelers geïnteresseerd zijn om beter te voetballen. Het zou mooi zijn als dat gekoppeld wordt aan goede resultaten. Ik denk dat we op de goede weg zitten.”

Nieuwe jongens ook van SCH ,,Tom van der Linden en Giovanni Nicolaas speelden vorig jaar bij SCH, de club waar ik vandaan kom. Hun komst is heel simpel. De noodzakelijke creativiteit ontbrak bij Soest. De TC vroeg mij of ik daarbij kon helpen. SCH stopt met prestatiegericht voetbal en gaat naar de vierde klasse zaterdag. Voor Tom en Giovanni een moment om de club te verlaten. Ze vroegen wat ik ging doen. Zo is het gekomen. Maar niemand hoeft bang te zijn dat ik met twee maten meet. Het afgelopen seizoen passeerde ik Tom omdat hij in de slotfase van het seizoen niet goed presteerde. Het maakt voor mij geen verschil waar de speler vandaan komt. Ze hebben allemaal een blauw shirt, daar gaat het om.”

Directeur bij Hercules, hoofd jeugdopleidingen bij Hoogland, hoofdtrainer bij SO Soest. Is er ruimte voor ontspanning? ,,Voetbal is mijn werk, maar ik vind daar ook een heerlijke uitlaatklep in. Ik vind het lekker om naar de club te rijden en daar proberen mensen beter te maken. Dat is voor mij geen werk, daar haal ik veel plezier uit, dat is mijn ontspanning. Van de drie voetbalbanen is het trainerschap het leukste. Door het werk bij de clubs kan ik met de kennis van de een de ander weer helpen. Het versterkt elkaar. De buitenwacht kan daar soms wat cynisch over doen, maar als men een week met mij meeloopt zullen ze echt niet zien dat de banen elkaar in de weg zitten. Ik ben daar altijd heel transparant in.”

De verwachtingen voor dit seizoen? ,,Ik krijg nu een beetje door wat onze sterke en zwakke punten zijn. Sommige posities zijn nog kwetsbaar. Als we aanvallend gezien wat spelers kwijtraken moeten we daar een oplossing voor vinden. Maar als ons dat bespaard blijft zie ik wel mogelijkheden. We kunnen goed spelen tegen een eersteklasser. Ik denk dat wij een mooi seizoen kunnen meemaken, maar daar is wel wat geluk bij nodig. Kampong wil ook wel eens kampioen worden en Nieuw Utrecht heeft veel spelers gehaald. Vorig seizoen had je een club als SDZ die alles won. Het zou mooi zijn als wij dit seizoen die club kunnen zijn. Wat ik wel wil beloven dat is leuk aanvallend voetbal van onze ploeg. Vorig jaar kon SO Soest goed verdedigen. Nu mag het publiek zien hoe wij aanvallend kunnen verdedigen.”
 

Tekst en interview: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Actiforce [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Boedelz [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
De Jong [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Yourlease [kopie]
Dam [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hoogt [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
MidCoat [kopie]
BIN System [kopie]
Votrans [kopie]
Overhees [kopie]
Kostencheck [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Bikedeals [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
ING [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Reijerse [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Heineken [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Smorenburg [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bres [kopie]
Optimum [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88