JO13-1 pakt winst bij 1ste officiele wedstrijd.

Zaterdag 28 september 2019

Het is een lang verhaal maar zonder pardon is de JO13-1 door de KNVB(of ……..) uit het bekertoernooi geknikkerd. Dit jaar weer geen badjas. Gelukkig was De Bilt bereid om 2 weken geleden een oefenwedstrijd te spelen. Voor een eerste wedstrijd liep het prima en werden de “Witroden” met een 8-1 nederlaag naar huis gestuurd. Doordat de Bilt met 8-1 van Elinkwijk had gewonnen leek het ons niet zinvol om tegen Elinkwijk te gaan oefenen en dus trokken we een week later OldSkool de Soesterduinen in. Vroeger heilig verklaard, tegenwoordig moet alles op het (kunst-) gras gebeuren. Plezier voerde de boventoon, maar ongemerkt zijn de jongens toch ruim een uur onder een lekker zonnetje in het losse zand bezig geweest.

Alles in voorbereiding op het 1ste competitieduel tegen Woudenberg.

Woudenberg, nog geen bekerwedstrijd gewonnen maar een eerste overwinning komt steeds dichterbij, was op voorhand mss wel een gunstige tegenstander. De eerste 5 minuten ging, echter tegen de verwachting in, redelijk gelijk op. Wellicht onwennigheid van onze kant, maar echte kansen werden er niet weggeven.   Daarna nam Soest meer het voortouw, wat na zo’n 13 minuten spelen resulteerde in een mooi afstandsschot van Daniel. 1-0. Zeven minuten later werd Hidde de diepte ingestuurd en met een bekeken schot door de benen van de keeper werd het 2-0. De wedstrijd werd eenzijdiger maar doordat we steeds meer in een trechter liepen kwamen we maar weinig tot scoren. Overigens met 11 rechtsbenige voetballers in het veld niet verwonderlijk. Veel aanvallen stranden en vaak zagen we nog maar een oplossing en dat was schieten vanaf de 16 meter.

Doordat het zo vol was werd dat schot vaak geblokkeerd. Kansen waren er zeker, maar we misten nog wat slimmigheid en een beetje geluk om de score verder te kunnen vergroten. Over geluk hadden we in de laatste minuten niet te klagen, doordat de uitstekend leidende KNVB-scheidsrechter (mooi toch zo’n jonge jongen vol passie en ambitie) 5 minuten liet doorspelen werd Sven op aangeven van Thijs in de gelegenheid gesteld om de 3-0 tegen de touwen te koppen.

In de rust hebben wij(dank Dirk voor de assistentie) de jongens gewezen op het meer breed houden van het veld, maar tegen een veel mindere tegenstander is dat gewoon lastig. Feit is wel dat de tweede helft(met name de eerste 20  min) een stuk minder was dan de eerste. Wij werden nauwelijks voor het doel gevaarlijk en werden ook vaak op inzet afgetroefd. Eigenlijk zijn we, met name in het begin, niet meer voor het doel gekomen, maar door kansen van David, Kay en Julius had de uitslag veel groter kunnen zijn.

Uiteindelijk had Juul het vizier nog scherp en op aangeven van Daniel werd het 4-0. Niet veel later het 1ste kopdoelpunt van de kleinste speler in ons team. Misschien werd de keeper door wie anders dan Niels gehinderd, maar het was weer Juul die koppend de 5-0 eindstand liet noteren.

Deze zaterdag tegen GVVV. Hopelijk kunnen we daar meer laten zien, waartoe we in staat zijn.