Succesvol Plan B bij VFC

VV. HOOGLAND O19 2 GEEN PARTIJ VOOR S.O. SOEST O19 1.

Zondag 08 oktober 2017

De derde wedstrijd van de competitie voor de O19 1 was uit tegen VV Hoogland O19 2. Gelet op de stand vooraf een wedstrijd met de gedachte dat dit voor Soest geen probleem zou moeten zijn. Zonder de geblesseerde Mihill en Sten (studie)  werd goed aan de wedstrijd begonnen. Positioneel werd het de eerste twintig minuten goed ingevuld. Er werd goed druk gezet op de bal bij de opbouw van Hoogland en dit leverde voor Soest veel balbezit op. Ook vandaag was er al een snelle voorsprong, Dion werd in de spits hard ingespeeld, hij kaatste de bal terug op Ticho, die de bal strak de linkerbovenhoek in schoot 0-1. Het eerder genoemde druk zetten leverde kort daarop de 0-2 op, Anass veroverde de bal waarna Dion met een boogbal over de doelman scoorde. Hoogland had weinig in te brengen, en kwam in de 1e helft één keer gevaarlijk door. Hein, die vandaag Sten verving, voorkwam een tegentreffer. Na een kwartier spelen verlegde Anass door goed weg te draaien het spel van rechts naar links, de pass op de vrij staande Ticho was met de juiste snelheid, waardoor Ticho na één keer aannemen de hoek uit kon kiezen en strak in schoot 0-3. Na nog enkele gemiste kansen haalde Oscar aan de rechterkant de achterlijn, de voorzet bij de 1e paal kwam via Dion en de doelman voor de voeten van Miquel, die vrij in kon schieten 0-4.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld, Soest in balbezit, Hoogland loeren op de counter. Door het krachtsverschil en de al gespeelde wedstrijd ook momenten dat spelers het te mooi willen doen, zelf willen scoren, waardoor het ploegbelang uit het oog wordt verloren en de kans verloren gaat om de tegenstander echt compleet weg te spelen. Positief dat tot het einde van de wedstrijd getracht werd om bij balbezit van Hoogland direct druk op de bal te zetten. Na een afgekeurd doelpunt van Miquel vanwege buitenspel, stuurde Dion met een steekbal Miquel diep en betekende dit de 0-5. De 0-6 door Anass werd voorbereid door Miquel na een individuele actie, waarna Dion uit een goed lopende aanval een voorzet gaf op Ticho, die de bal naast schoot. Tien minuten voor tijd redde Hein ons nog één keer in een 1 tegen 1 duel met de spits, waardoor de nul werd gehouden. Na een actie van Miquel, die meerdere tegenstanders voorbij liep scoorde hij de 0-7, Dion had hierna nog even medelijden met Hoogland (strafschop gepakt door de doelman).  In de laatste minuut maakte hij dit direct weer goed, Dion stuurde Faouzi diep aan de rechterkant, de voorzet werd bij de 2e paal binnen gelopen door wederom Miquel 0-8.

Een derde grote overwinning, doelsaldo na drie wedstrijden 27-0, zaak om de focus te houden op het collectief en iedere week het veldspel te verbeteren. Volgende week thuis te 15.15 uur tegen VVZA O19 1.