Eindelijk winst bij Kampong

Zondag 13 oktober 2019

Winnen bij Kampong leek jarenlang een onmogelijke opgave voor SO Soest. Daar kwam zondag verandering in. SO Soest won met 2-3, maar de ploeg maakte het zich moeilijk door in de slotfase van de eerste helft, bij een 0-3 voorsprong, twee goals weg te geven. Hierdoor werd het nog spannend in de tweede helft.

Soest tegen Kampong. Het zijn de wedstrijden waarbij veel gescoord wordt. Vaak in het voordeel van Kampong. Een wedstrijd die vooraf al werd gezien als een sleutelduel voor de bovenste plaatsen. SO Soest en Kampong lijken de favorieten voor de prijzen. Winst in deze wedstrijd was dus belangrijk.

Een bijzondere wedstrijd voor Corne; Parol. De spits kwam deze zomer over van Kampong en speelde nu voor het eerst tegen de club waar hij opgroeide. Zijn eerste acties zorgden voor hoongelach vanaf de tribune. ,,Daarom speelde hij bij ons in het tweede", werd er smalend geroepen. Dat deel van de tribune was muisstil toen Corne; met een goed geplaatst schot de 0-3 aantekende. Gelukkig deed de doelpuntenmaker niet mee aan de rage om maar niet te juichen als je tegen je oude club scoort. De feestvreugde was leuk om te zien.

De goal van Corne; was de slagroom op de cake van een bijzondere goede periode van SO Soest. De wedstrijd werd gecontroleerd en keeper Stijn Waals moest pas na twintig minuten voor het eerst redding brengen. Soest had een paar mogelijkheden, maar de eerste de beste grote kans was raak. Mitchell Zwart profiteerde van de weifelende keeper en kopte de bal fraai over de grabbelende handen. Miquel van Ginkel gaf de bal de beslisende inzet. Zes minuten later verdubbelde Miquel zijn score. De onvermoeibare jongeling was het eindpunt van een goede aanval en overtuigend schoot hij van dichtbij binnen. Het feest werd dus compleet met de derde goal van Corne Parol.

SO Soest leek op rozen te zitten, maar in de laatste minuten van de eerste helft ging alles mis wat er mis kon gaan. Een schot vanaf de zestien meter ging door de benen van Thijs Janmaat. Keeper Stijn Waals was kansloos. Een minuut later de tweede goal voor de thuisploeg. Rayendall dacht de bal zorgeloos terug te kunnen spelen, maar had hierbij spits Eijkemans over het hoofd gezien. De snelle Eijkemans benutte het buitenkansje en de marge van drie was binnen een minuut verdampt tot een.

De tweede helft werd hierdoor meer spannend dan fraai. Soest prepareerde zich op een stormloop van de tegenstander maar bleef echter eenvoudig overeind. Keeper Stijn Waals heerste bij hoge ballen en verdedigend deed Soest het erg goed. Symptomatisch was de snelle rush die Bas Tullemans deed om Eijkemans vervolgens met een sliding van het scoren te houden.

De winst werd massaal gevierd op zowel het veld als de tribune waar de spelers van het tweede elftal hun maatjes, en speciaal de uiteindelijke matchwinner Corne Parol, met gejuich begroetten.

De overwinning van deze zondag is verdiend. De winst op een directe concurrent smaakt naar meer. Wie weet wat dit seizoen nog meer moois gaat brengen.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Thijs Janmaat; Miquel van Ginkel (71. Simon van der Leeden), Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Corne Parol, Jordy Stins (76. Meme Dore Aminata), Giovanni Nicolaas; Ali Coban (83. Jim van den Berg)

35. 0-1 Miquel van Ginkel
41. 0-2 Miquel van Ginkel
44. 0-3 Corne Parol
45. 1-3 Cornel van Bergen Henegouwen
45. 2-3 Siemen Eijkemans