Succesvol Plan B bij VFC

Onverwacht gelijkspel bij DWS

Zondag 10 november 2019

SO Soest leek een gemakkelijke middag te beleven bij het Amsterdamse DWS. Na 45 minuten wordt de kleedkamer opgezocht en staat er een comfortabele 0-2 op het scorebord. Een uur later is de stand gelijk getrokken en weet SO Soest, ondanks het nummerieke overwicht en een spervuur aan kansen niet de volle winst te halen. Concurrent Pancratius maakte geen fout en pakt zo de eerste periodetitel.

Het begon fantastisch in Amsterdam. SO Soest begon met het beproefde spel. Tegenstander vroeg vastzetten en vanuit de opbouw de snelle flanken gebruiken om gevaar te stichten. Het leverde heel veel kansen op. Corne Parol en Jordy Stins misten een aantal mogelijkheden, maar waren er wel als de kippen bij toen Miquel van Ginkel de bal panklaar bij hen inleverde. In de 26ste minuut profiteerde Corne van de dadendrang van de jonge Soester en kort voor rust deed Jordy dat. Identieke goals; Miquel haalt de achterlijn, trekt de bal terug en vanuit de tweede lijn wordt er raakgeschoten.

DWS kon alleen in de snelle tegenaanval gevaarlijk worden, maar daar stond Midas Dorrestein zijn mannetje. De keeper beleefde zijn eerste basisoptreden in de competitie van dit seizoen, zijn collega Stijn Waals herstelt van een blessure.

Alles leek crescendo te gaan voor SO Soest, maar direct na de start van de tweede helft ging het mis. De buitenspeler van DWS kon doorlopen en zijn voorzet was niet te missen. De thuisploeg rook dat er wat te halen was en kreeg zichtbaar meer zelfvertrouwen. DWS besefte dat het fysiek ruim in het voordeel was en maakte daar nu meer gebruik van. Bij SO Soest was de sprankeling van de eerste helft verdwenen. In de 58ste minuut waagde voormalig profvoetballer Milano Koenders een schot van afstand dat pardoes in de bovenhoek verdween.

DWS had de schade gerepareerd en onder aanvoering van de fanatieke coach Patrick van Leeuwen gingen de Amsterdammers op jacht naar de voorsprong. Zo ver kwam het gelukkig niet, want een kwartier voor tijd kon een DWS-speler met rood inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart had gezien. Het haalde angel uit de aanval van de thuisploeg die alleen via de counter gevaar kon stichten. SO Soest had de defensieve zaken goed op orde en doelman Midas Dorrestein redde in de slotfase een punt, hoewel SO Soest ook heel dicht bij de overwinning was met opgelegde kansen voor onder meer invaller Meme.

Komende zondag is de ploeg vrij, die week daarna gaat de reis opnieuw naar Amsterdam waar DCG wacht.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Thijs Janmaat, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart; Jordy Stins (84. Milan van Wincoop), Rayendall Bitorina, Bas Tullemans (82. Meme Dore Aminata), Miquel van Ginkel (49. Simon van der Leeden), Giovanni Nicolaas; Corne Parol, Ali Coban

26. 0-1 Corne Parol
41. 0-2 Jordy Stins
47. 1-2 Anass Benhammouch

58. 2-2 Milano Koenders