Sterk SO Soest wint van DSOV

JO11-1 “Niet goed spelen en 5-1 voor staan”

Maandag 09 oktober 2017

Waar we vorige week nog voor niks naar Almere waren gereden, mochten we afgelopen zaterdag gelukkig weer op ons eigen mooie kunstgrasveld spelen.

Tegenstander ASC Nieuwland, net als wij met een overwinning(2-0) op TOV goed begonnen aan de competitie. Nadat het massaal opgekomen publiek netjes achter de afrastering had plaatsgenomen,

zette scheidsrechter Korving(wederom super bedankt!!) de wedstrijd in gang. Nieuwland bleek van de “Hollandse School”.

Probeerde met een opbouw van achteruit en verzorgd spel de 3 aanvallers in stelling te brengen. Doordat wij slechts met twee aanvallers aantraden en ons 3-mans middenveld niet wist om te gaan met 2 tegenstanders,

kregen ze ook alle gelegenheid daartoe. Daar aangekomen werden ze echter een halt door Lasse, Luciano, Niels en Sven toegeroepen en had Max eigenlijk weinig te vrezen.

Iedere keer hadden we er wel een voet tussen of waren we in de 1:1 gewoon sterker. In de omschakeling was Nieuwland niet zo goed en nadat Lasse er weer eens tussen zat,

Hugo inspeelde en met een simpel voetbeweging Julius in stelling bracht om de 1-0 te maken. De eerste 20 minuten was dit het beeld van de wedstrijd.

Voorin en op het middenveld werden we weggetikt, maar vanuit de omschakeling bleven we zeer gevaarlijk. Daarnaast volharden wij niet in opbouwen. Als het kan doen we het, maar bijna elke wedstrijd

zet de tegenstander ons zodanig vast, dat we eigenlijk gedwongen worden een lange bal te spelen. Van daaruit proberen wij dan te voetballen. Voorin en op het middenveld ligt onze kracht.

De keeper van tricolore had z’n dag niet en nadat Hugo er bij een uittrap goed tussen zat, kon hij op aangeven van Julius de 2-0 aantekenen. Daarna kwam Nieuwland dichter in de buurt van Max.

We kregen enkele corners tegen en zoals vaker bleef de bal hangen niemand die “weg” roept of de bal zelf wegschiet en de 2-1 is een feit.

Spelbeeld veranderde daarna niet. Nieuwland bleef verzorgd voetballen en wij bleven gevaarlijk. Een schot van Hugo was de keeper te machtig en dan hebben wij Julius,

die heeft daar een zesde zintuig voor en de 3-1 was een feit. Daarna ging het even snel. Wederom Julius die na goed doorzetten van Lars 4-1 scoorde en Lars die zelf voor de 5-1 ruststand zorgde.

Tja 5-1 voor, maar veldspel hebben we wel eens beter gezien. Of het komt doordat we in de rust het middenveld beter hadden neergezet of de aanvallers gezegd hadden de bal even bij zich te houden,

zodat het middenveld kan aansluiten, maar de 2de helft verliep heel anders. Van het opbouwende spel van Nieuwland kwam niet veel meer terecht. We zetten het goed vast en konden elkaar steeds beter vinden.

Na een mooie aanval van Lars en Hugo was het Sven die z’n eerste van het seizoen maakte. Met een bekeken schot zorgde hij voor de 6-1. Eigenlijk lukte daarna alles.

Aanvallen, waarbij door 1 keer raken telkens iemand in kansrijke positie werd gebracht, stranden in schoonheid. Achterin kostte deze frivoliteit ons nog een doelpunt,

maar na een mooie pass van Niels zorgde Julius weer voor een marge van 5. Nadat Thijs uit een fraaie aanval nog naast had geschoten, wurmde Lars uit een corner de bal in het doel.

Doelpunt 9 was wel de mooiste van de ochtend. Van achteruit speelde Niels goed in op Lars die met een simpel passje ervoor zorgde dat Julius kon binnen tikken.

De 10-2 kwam ook van z’n schoen. Met een keeper die veel los liet werd het, met maar liefst 6 doelpunten, zijn ochtend. Daarmee doen we de andere jongens tekort,

want de 2de helft was goed. Natuurlijk werden ze gesteund door een 5-1 voorsprong en was de tegenstander wellicht minder gemotiveerd, maar je moet het wel doen.

Een wedstrijd met twee gezichten, maar toch beide helften met 5-1 gewonnen!

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur