Succesvol Plan B bij VFC

Verrassende winst voor SO Soest bij Hoogland

Woensdag 13 november 2019

Dinsdagavond speelde het eerste elftal van SO Soest een oefenwedstrijd in en tegen Hoogland. Tegen de derdedivionist, die met de gebruikelijke elf het veld in kwam, speelde SO Soest een prima wedstrijd. De ploeg won met 2-3 en dat was verdiend.

Soest nam brutaal de leiding dankzij een benutte strafschop van Corne Parol. Hoogland kwam kort voor rust langszij dankzij een vrije trap. In de tweede helft was het opnieuw Corne Parol die scoorde, nu op aangeven van Ali Coban. Opnieuw kwam Hoogland gelijk, maar in de slotfase wist Jordy Stins dankzij een knappe solo de winnende treffer te maken.

SO soest kon meer dan alleen mee spelen, het dicteerde zelfs de wedstrijd waarbij de bal verrassend lang in de ploeg werd gehouden. Een prima testcase voor SO Soest, waarin JO19-speler Luc Hooft zijn debuut maakte. Trainer René van der Kooij was na afloop een tevreden mens.  ,,Deze wedstrijd was onze beste, ik had verwacht dat we na onze geweldige start dit niet vol zouden houden maar ook na rust deden we het goed. Ik was trots op mijn team, zeker met de wetenschap dat zij met hun sterkste elftal speelden. Wij moesten Rayendall en Jorney uit voorzorg eraf halen in de rust. Hier kunnen we wat mee."

Komend weekend is SO Soest vrij. Op 24 november volgt de uitwedstrijd tegen DCG.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Thijs Janmaat (60. Wouter de Zoete), Jorney Kappenberg (46. Simon van der Leeden), Mitchell Zwart; Jordy Stins, Rayendall Bitorina (46. Ali Coban), Bas Tullemans (70. Luc Hooft), Miquel van Ginkel (46. Milan van Wincoop), Giovanni Nicolaas; Corne Parol, Meme Dore Aminata