Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Goede tweede helft zorgt voor ruime zege op Hooglanderveen

Vrijdag 13 oktober 2017

De ruime overwinning die zondag op Hooglanderveen werd behaald was op basis van de tweede helft verdiend te noemen. SO Soest denderde in het tweede bedrijf over de geelblauwen heen. Maar wat hadden de Soesters de eerste helft hun handen vol aan de taaie dorpsclub. Het was aan doelman Jaime Hensen te danken dat Soest niet met een achterstand ging rusten.

Een wedstrijd met twee gezichten zoals dat clichématig klinkt. Zo was het zondag wel op het fraaie sportcomplex van Hooglanderveen. Natuurlijk had Soest zichzelf na één minuut spelen het al veel gemakkelijker kunnen maken. Maar de open kans die Ali Coban aan Tom Karst bood werd gehaast overgeschoten.

Na deze speldenprik volgde een reeks opgelegde mogelijkheden voor de thuisploeg dat fris en fruitig ten aanval trok. Een schot in het zijnet en een aantal knappe reddingen van Jaime Hensen, dat waren de wapenfeiten die bij de Soester doelmond te noteren waren.

Hoe anders ging het de tweede helft. Soest leek in de rust wakker te zijn geschud want nu zat er opeens wel tempo in de aanvallen en waren de counters messcherp. Hooglanderveen leek geen schim meer van de ploeg die het Soest in de eerste helft zo moeilijk had gemaakt.

De tegenstander kon het enorme tempo dat SO Soest nu wel op de mat legde niet bijbenen. Na 55 minuten spelen was het raak. Dylan Meijer zag zijn schot gekraakt worden. Ali Coban schoot de rebound hard en droog binnen.

Met het doelpunt van Ali was het verzet van Hooglanderveen gebroken. Tien minuten later was Ali Coban de aangever. De spits van Soest liep zijn tegenstander eruit en vanaf de achterlijn legde hij de bal panklaar voor de meegelopen Tom Karst die met het buitenkansje geen moeite had.

Het ging snel. Soest belegerde het doel van Hooglanderveen en binnen acht minuten was de stand verdubbeld. De goals kwamen eenvoudig tot stand. Dylan Meijer ging er vanaf rechts vandoor en ook hij vond de vrijstaande Tom Karst. De 0-4 kwam van Dylan Meijer. De opgekomen Nico Safarov profiteerde van de voordeelregel die de foutloos leidende scheidsrechter (Sven Spaan 21 jaar, die komt er wel) toepaste. Zijn voorzet kon door heel veel Soesters in het doel gewerkt worden. Dylan moest zich haasten om de ingeschoten bal van Maarten Jan Belt het laatste tikje te geven.

Het slotakkoord was voor Steven van den Berg. De lange verdediger kopte een hoge voorzet van invaller Bas Tullemans simpel bij de tweede paal binnen.

Uiteindelijk een eenvoudige overwinning in de streekderby tegen Hooglanderveen. Maar wat maakte Soest het zich nog moeilijk in de eerste drie kwartier. Na vier wedstrijden is de maximale score gehaald met een doelsaldo van 15-2. De koppositie moeten onze favorieten delen met SCH’44 en NVC.