JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest JO 15-1 – Victoria JO 15-1  3-0 (2-0)

Zondag 15 oktober 2017

Naar deze topper werd door ons uitgekeken. Victoria wordt toch beschouwd als de beste ploeg in deze afdeling. We hadden ons goed voorbereid en wisten ook waar het gevaar vandaan zou komen. De tegenstander had dat volgens mij iets minder gedaan , want om nou achterin 1 tegen 1 te spelen tegen onze snelle jongens is niet echt handig. De eerste helft zaten we er goed op, waardoor wij ook kansen kregen. De grootste was voor Gianni die alleen op de keeper af ging maar helaas dat deed zonder al te veel zelfvertrouwen. Kans voorbij. Ook Victoria kreeg kansen, maar Milan speelde vandaag uitstekend en als hij dan een keer verslagen was dan stond Bart er nog. Na zo’n 22 minuten gaf Jort een schitterend passje op Matthieu. Matthieu behield het overzicht en schoot de bal beheerst binnen. Altijd lekker een voorsprong. Tien minuten later kregen wij een penalty nadat een verdediger van Victoria de bal met de hand beroerde in de zestien meter. Emre schoot de pingel onberispelijk binnen.

Even later creëerde Joep een grote kans voor zich zelf. Helaas faalde hij in de afronding. Toch speelde Joep in mijn ogen een dijk van een wedstrijd. Alleen al door zijn werklust houdt hij 2 of 3 verdedigers bezig en is hij door die werklust een voorbeeld voor velen. In de rust nog even het kantelen op het middenveld aangegeven. Na rust was Victoria de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. Wij hadden in de counter secuurder moeten zijn dan had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Na zo’n 18 minuten in de tweede helft kreeg Victoria ook een wat makkelijk gegeven penalty. Je kan hem geven en dat deed de dan ook uitstekende leidende scheidsrechter. Maar waar het voor ons allemaal mee zat vandaag daar zat het voor de tegenstander allemaal tegen. De slap ingeschoten pingel ging naast. Vlak daarna een schitterende actie van ons loopwonder Jort. Hij kapte de keeper en schoot keurig binnen. 3-0 voor.

Dit betekende niet dat de wedstrijd al binnen was, want ook tegen Nieuwland stonden wij 3 doelpunten voor. Maar door de uitstekende werklust en inzet van iedereen kwam Victoria niet meer verder dan een bal op de lat. Daarentegen hadden wij in de counter nog wel wat kansjes om verder uit te lopen. Al met al een goede overwinning op een sterke tegenstander op basis van teamgeest en het voor elkaar willen werken.

Komende week zijn we vrij omdat we al uit de beker liggen (het enige smetje tot dusver van dit seizoen). Komt ook goed uit want zoveel spelers hadden we niet door vakantie en een feest in Walibi. Ook voor Gijs en Bryan komt het goed uit dan zijn ze over twee weken misschien weer fit en hebben we de selectie weer compleet. De selectie bestaat dan uit 15 man want inmiddels heeft Lucas wel bewezen dat hij van meer waarde is voor het elftal. Iedereen bedankt voor de aangename zaterdag voor Dave, Paul en mij. Nu op deze voet blijven doorgaan.