SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Miquel van Ginkel: ‘Ik heb dit seizoen al heel veel geleerd ‘

Zaterdag 28 maart 2020

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen DCG, die op 15 maart gespeeld zou worden, had Peter Beijer een interview met Miquel van Ginkel. De wedstrijd ging niet door, dat mag bekend zijn. Het interview willen wij u niet onthouden. 

Toen SO Soest in 2014 kampioen werd van de tweede klasse juichte de toen 13-jarige Miquel van Ginkel volop voor zijn favorieten. Wekelijks was hij als supporter bij uit- en thuiswedstrijden aanwezig. Inmiddels voetbalt het talent samen met de spelers tegen wie hij toen opkeek. Miquel (19) is de eerste voetballer geboren in de 21ste eeuw, die het eerste elftal heeft gehaald. Het bewijs dat SO Soest wel degelijk voetballers opleidt voor het eerste elftal.

Heb je altijd bij SO Soest gevoetbald? ,,Ik ben bij VVZ’49 begonnen toen ik een jaar of vijf was. Mijn vader voetbalde bij SO Soest en had veel contacten bij de club. Ik heb toen met de F-1 meegetraind en daarna ben ik bij SO Soest gekomen. “

Dan kan je vast wel een rijtje trainers opnoemen? ,,Jazeker, Hans Renes, Daniel Hilhorst, Gerard van den Bedem, Wilfred Janmaat en…ook wel leuk; Thijs Janmaat en Ali Coban, dat zijn jongens waar ik nu mee voetbal. Wie de meeste indruk heeft achtergelaten? Misschien ligt het voor de hand, maar ik leer momenteel heel veel van René van der Kooij. Vooral op tactisch gebied. Dan gaat het om waar ik moet lopen en hoe ik vrij moet lopen. Het maken van korte vooracties waardoor je de back dwingt om een keuze te maken. Dat betaalde zich vorige week tegen Hooglanderveen uit. Ik heb heel veel geleerd sinds ik bij de senioren voetbal. Het was wel wennen aan de hoge snelheid, ook tijdens de trainingen. Het gaat zeker niet zoals bij de jeugd, waar je even kan verzaken. Nu moet je 150% geven, anders zak je door het ijs.”

Echt intensief dus, je hebt nog maar in weinig wedstrijden de 90 minuten vol gemaakt. ,,Twee weken geleden tegen Weesp was mijn eerste volledige wedstrijd. In de beginfase van het seizoen kon ik de hele wedstrijd fysiek niet aan. Ik moest zoveel lopen, na 60/70 minuten mocht ik kapot zijn vertelde de trainer. Hij nam mij in bescherming om voorzichtig het seizoen te beginnen. Ik merk nu dat ik sterker word en dat ik meer minuten kan maken.”

Vorige week tegen Hooglanderveen was je Man of the Match met een goal en een assist. Hoe waren de reacties? ,,Mijn ouders waren  heel trots. Het team was echt blij voor mij en ze maakten ook wel geintjes, dat ik niet naast mijn schoenen moest gaan lopen. De reacties waren positief. Leuk om mee te maken!”

Het is maar een paar jaar geleden dat je supporter was. ,,Van mijn elfde tot een jaar of 14/15 was ik bijna elke zondag aanwezig. Ik keek op tegen die jongens. Bij het kampioenschap in 2014 mochten we mee op de platte kaar. Ja dat zijn mooie herinneringen. Dat ik nu met een aantal van die jongens voetbal is wel bijzonder. Het was mooi dat die jongens mij ook vanuit die periode een beetje kenden.”

Hoe ziet jouw voetbalambitie eruit? ,,Ik heb zeker ambitie om het hoogst haalbare te bereiken. Wanneer er een club is waar ik mij (nog) meer kan ontwikkelen dan bij SO Soest dan sta ik daar zeker voor open. Ik ga niet naar een club waar het minder is dan bij SO Soest. Dus ik heb zeker geen ambitie om naar Hees te gaan. Ja hoor dat mag je er gerust inzetten.”

SO Soest is nog steeds in het spoor van Kampong. Gaan jullie voor het kampioenschap? ,,We zijn er nog lang niet, maar we moeten er wel voor gaan natuurlijk. De wedstrijd tegen Kampong wordt erop of eronder. Als we die winnen dan zie ik het positief in. Maar laten we eerst maar een goed resultaat tegen DCG behalen. Dat wordt lastig genoeg. In de uitwedstrijd hadden we veel moeite met deze ploeg. Zo zijn we er als groep ook mee bezig. We leven van wedstrijd tot wedstrijd.”

 Tekst en interview: Peter Beijer

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Lijf & Visie [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Yourlease [kopie]
Heineken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Smorenburg [kopie]
Brouwer [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Wonnink [kopie]
De Jong [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Boedelz [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Votrans [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Kostencheck [kopie]
KOK [kopie]
ING [kopie]
Optimum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Hoogt [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bres [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Dijkstra [kopie]
Hengel [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
BIN System [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Overhees [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
WeFulfil [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
MidCoat [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Dam [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mega Tegels [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88