JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

MSV’19 J017-1 – SO Soest JO17-1

Dinsdag 31 oktober 2017

Na vier zeges op rij mocht SO Soest dit keer de koppositie verdedigen tegen MSV’19. MSV’19 leek op papier niet de beste tegenstander want het had maar 5 punten, maar mocht zeker niet onderschat worden. De wedstrijd begon pas om 16:15 dus er kon goed uitgeslapen worden.

SO Soest kreeg de opdracht van de succescoaches Hendry en Nick om er vol op te gaan en de wedstrijd niet te onderschatten. SO Soest mocht aftrappen en het beloofde een mooi affiche te worden. SO Soest maakte een moeizame eerste helft mee en er werden hier en daar ook wat foutjes gemaakt. MSV’19 was een fysieke ploeg dus de beste oplossing was om tikki-takka voetbal toe te passen en de tegenstander helemaal zoek te spelen. Maar dit lukte niet helemaal. Er kwamen van beiden kanten weinig kansen doordat SO Soest teveel de lange bal speelde. SO Soest mocht van geluk spreken dat MSV’19 niet een hele gevaarlijke ploeg was en de fouten niet afstrafte. Het was nodig tijd om in de rust om bepaalde dingen te bespreken. In de rust werd duidelijk gemaakt dat het spel veel en veel beter moest en dat er goals gemaakt moesten worden. Victor kwam erin om de ban te breken.

Na een moeizame start van de tweede helft begon SO Soest karakter te tonen. Er kwamen langzaam wat kansen en het publiek ging er even goed voor zitten. Na een mooie aanval waar vele medespelers werden bereikt werd de ban dan eindelijk gebroken. Na een frommelbal belandde de bal bij Victor terecht en die wist daar wel raad mee. In de 50ste min wist Victor dan de oh zo belangrijke 1-0 binnen te schieten. SO Soest barstte op dit moment van het vertrouwen en het spel verbeterde zich al snel. Het verdedigende koppel Stan en Luuk stonden zoals gewoonlijk goed te verdedigen en dit zorgde ervoor dat het hele team beter ging voetballen. Na een overtreding op Didier op ongeveer 20 meter van de goal lag de bal eindelijk goed voor de vrijetrappenspecialist om eens even goed uit te halen.

Het publiek ging er goed voor zitten en de vader van Didier zat al klaar om deze vrijetrap te filmen want zoals wel vaker zou dit weleens een goal kunnen worden. En dat gebeurde ook, hij nam een aanloop en schoot de bal vol in de rechterkruising… een wereldgoal. Na 62 min leek de winst bijna binnen te zijn. SO Soest creëerde veel kansen en MSV’19 werd op dat moment helemaal zoek gespeeld. Victor had ook bijna de 3-0 op zijn schoen maar het mocht jammer genoeg niet baten. 5 minuten voor de reguliere speeltijd kwam misschien wel de mooiste goal van de middag op het scorebord. Na een goede aanval waarin er 1 keer werd geraakt met combinaties tussen Luuk en Ivo belandde de bal uiteindelijk bij Didier die een heerlijke crossbal over de verdediging heen passte. Youp nam de bal goed aan en na snel handelingswerk schoot Youp de bal langs de keeper. Vol trots stonden Nick en Hendry toe te kijken, want dit is een goal waar iedere voetballiefhebber van kan genieten. Na 75 min stond de 3-0 dus op het scorebord en na een aantal minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kon SO Soest met een positief gevoel terug naar Soest.

Met het oog op de 2e helft was SO Soest de verdiende winnaar en konden de drie punten uit Montfoort mee naar Soest genomen worden. Na 15 punten uit vijf wedstrijden barst SO Soest van het vertrouwen en nu is het alleen nog maar zaak om de koppositie in handen te houden. Volgende week staat Waterwijk 017-2 te wachten.

Opstelling: Hein Janmaat, Joep Janmaat, Stan van Asch, Luc Hooft, Huey de Jong (Niels Kuus), Ivo Schenk, Rogier Eggens, Valentijn Hop (Merijn Brons), Didier Aprahamian, Youp van Zonneveld, Lucas van Loon (Victor Koene)

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur