SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

So Soest 3 – SCH'44 2: 7-1

Maandag 06 november 2017

' park the bus'

Bij het lezen van bovenstaande uitslag zal menigeen denken dat Soest 3 de trainingsweek bij de Eemvogels heeft doorgebracht. Een heuse korfbaluitslag was er genoteerd en dat was niet eens geflatteerd. De warming up werd door So Soest  op zijn Soest 3's gedaan. 4 x op de goal hengsten, 2 liter redhot op de kuiten gecombineerd met 24 dextro'tjes maakte dat er scherp gestart werd. De trainer van de tegenstander had een nieuwe warming up geïntroduceerd; het ploegspel. Onze potige tegenstanders uit het boerendorp Harmelen trapte geen bal ter warming up maar liepen warm als John Deere trekkers op een ondergelopen weiland. Dat we aan het werk moesten was duidelijk!

SCH ging furieus van start zonder echt gevaarlijk te worden. Vanuit een zeer doordacht tactisch concept wist Soest 3 vrij makkelijk overeind te blijven. Tegen dit soort ploegen wordt altijd het 'park the bus'  concept als reminder op de ' Soest 3 app'  gezet voor diegene die het even vergeten waren na een avond hardcore netflixen, powerschaken en ultimate backgammon. Het concept werkte ook nu weer goed. Als team speelden we goed met en bij elkaar waardoor SCH niet echt gevaarlijk werd. Het juiste moment om gevaarlijk te worden werd gekozen met Nico als de witte Keniaan rondom Gerdo. Het was dan ook Butz die alert reageerde in het zestienmeter gebied na een spervuur aan schoten. Geen flauwe grappen nu over zijn ' warmte'broek maar een compliment voor zijn fitheid dit seizoen. Aanvallend sluit hij goed aan maar ook verdedigend pakt hij de juiste meters, klasse!

De wedstrijd had een goed tempo wat er voor zorgde dat we niet konden verslappen. Toch lag de bal vrij snel in het netje na een pechgeval van de steeds soepeler lopende reporter. Met toeval viel de bal voor John Deere – 3.2  en werd koelbloedig afgerond. Het verschil met voorgaande seizoenen lijkt dat Soest 3 niet onder de indruk is van wat tegenslag. Koppen gaan omhoog, borst naar voren, rug gerecht ( een blijft krom) en er is rotsvast vertrouwen in het systeem. De aanval werd dus vanuit een goede organisatie gezocht met een fantastische  treffer van onze gastspeler Ingvar tot gevolg. Na een splijtende pass ging hij alleen af op de keeper en met een fantastische stiftbal vloog de bal de verre hoek in. Ingvar doet dit jaar mee voor het doelpunt van het jaar en de daarbij horende cup. Moet hij nog wel minimaal 8 keer meedoen om deze zeer prestigieuze prijs op te halen tijdens het weekendje weg. Ik heb overigens gehoord dat we dit jaar naar Wladiwostok rijden maar dat terzijde.

Een 2-1 voorsprong was een ongekende luxe met een totale ineenstorting van SCH tot gevolg. Hendry mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf 18 meter en dat zijn afstanden die hem liggen. Balletje neerleggen, muur beoordelen om de bal vervolgens met microscopische precies over de muur in het doel te schieten. Heerluk!

De rust was toch een tikkie anders dan het gebruikelijke kwartiertje. Iedereen was zich er van bewust dat we deze wedstrijd nu echt moesten pakken en dat valt en staat met een goede start na rust. Onze topschutter Gerdo zag dat zijn gezin gearriveerd was en dat was voor hem de aanleiding om alle remmen los te gooien. SCH probeerde het heel even na rust maar na 24 ballen breed wisten wij een ware stormloop richting SCH te ontketenen. Butz, Baan, Ingvar, Hennie en Gerdo zochten continu de aanval en de rest van het team bleef gedisciplineerd de bus parkeren. De ene na de andere aanval werd op de mat gelegd met maar liefst vier goals van Gerdo als eindresultaat. De beer was totaal losgeslagen en geen John Deere die hem kon weerhouden in het maken van doelpunten. Hendry wist de paal nog te raken, Butz had een iets te grote stift en Ingvar had wat pech in de afronding. SCH kon de knop niet omzetten naar het degelijke spel waar ze om bekend staan en dat was een echte teamprestatie. Het was vandaag dan ook Men of the match, een compliment naar de gehele ploeg. Volgende week spelen we tegen Elinkwijk 2. Menigeen heeft tegen deze ploeg in de hoofdklasse gespeeld maar een staartnotering in de tweede klasse is de huidige realiteit. Onderschatting wordt dus de grootste tegenstander na een reeks van drie overwinningen. We gaan het weer beleven!

Sander

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

ING [kopie]
Yourlease [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Dijkstra [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Hengel [kopie]
De Jong [kopie]
Actiforce [kopie]
KOK [kopie]
Overhees [kopie]
Heineken [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Hoogt [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Reijerse [kopie]
Brouwer [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Smorenburg [kopie]
Bres [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Bikedeals [kopie]
Kostencheck [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
BIN System [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
MidCoat [kopie]
Optimum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Van Hengstum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
WeFulfil [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Wonnink [kopie]
Dam [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Votrans [kopie]
Boedelz [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88