JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest O17-1  -  Waterwijk O17-2

Maandag 06 november 2017

De omstandigheden voor de wedstrijd SO Soest O17-1 en Waterwijk O17-2 leken perfect, het zonnetje scheen, het team staat bovenaan en ze moesten vandaag tegen de nummer 11 uit de competitie. Na vorige week MSV 0-3 te hebben verslagen, zat is het team nog steeds in goede flow. Met als enige minpunten dat Joep en Thijmen beide niet konden spelen in verband met een blessure. Gelukkig kwam Max uit de O17-2 ons versterken. Nadat de trainers hun zegje hadden gedaan, met termen als passie, beleving, strijd en inzet ging Soest met zelfvertrouwen de kleedkamer in.

Waterwijk was een fysieke ploeg, maar ook technisch zeer sterk. Soest en Waterwijk zijn allebei voetballende ploegen die graag de bal rond laten gaan. Het was nu de vraag wie dit het beste uit zou voeren.

Nadat het fluitsignaal klonk, begon Soest niet overtuigend aan de wedstrijd.  Af en toe werden er kleine kansjes gecreëerd, maar de O17-1 kwam niet echt goed in de wedstrijd. Waterwijk had alles goed neergezet waardoor ze steeds een man meer op het middenveld hadden. De O17-1 wist geen controle te krijgen over het spel en Waterwijk kwam steeds meer aan voetballen toe. Gelukkig hadden wij Hein, die een aantal gevaarlijke kansen van de grote snelle spelers van Waterwijk wist te keren. Ook Soest had hier en daar een kans maar wist die niet te benutten. Aan het einde van de eerste helft onderschepte Merijn de bal, maar werd vervolgens hard geraakt door de doorlopende spits van Waterwijk en moest het veld verlaten. Gelukkig hadden we met Niels een goede vervanger.

Rust, SO Soest moest een nieuw strijdplan gaan bedenken. In de kleedkamer was de boodschap van de trainers: ‘’Als we blijven spelen zoals we de laatste 10 minuten van de eerste helft, komen de kansen vanzelf.’’ Met dit in gedachte en het feit dat Soest al eerder de wedstrijd in de tweede helft pas won, liepen ze weer met nieuwe moed het veld op.

Het weer was iets minder in de 2e helft, maar Soest was vastberaden om het heft vanaf dit moment in handen te nemen. Soest begon fel, maar met als gevolg dat er in de 43e minuut randje 16 een overtreding werd gemaakt. Het was een riskante plek en je kon merken aan de spelers van Waterwijk dat ze vertrouwen hadden in dit buitenkansje. Door een slimme overstap werd onze doelman Hein op het verkeerde been gezet en verdween de bal in de verre linkerhoek. Een mentale klap voor Soest. Nu werd het een nog grotere klus om de wedstrijd met een overwinning af te sluiten. Door goed compact spel van de ploeg uit Almere lukte het Soest nauwelijks tot een aanval te komen maar door een harde tackel op Didier kreeg Soest de kans om de achterstand weg te werken. Helaas wist Soest deze vrije trap niet te verzilveren. De tijd tikte door en Soest had moeite met het creëren van kansen. Van het tikkie takka voetbal van vorige week was niks meer te merken. Als laatste troef ging Soest 4-3-3 spelen met Viktor rechtsbuiten, Lucas linksbuiten en Youp in de Spits. Zowel Soest als Waterwijk gingen over op de lange bal. Ook nu lukte het de O17-1 niet de bal in het doel van de tegenstanders te krijgen. Na alles te hebben gegeven klonk het laatste fluitsignaal. De eerste verliespartij in de competitie van dit seizoen was een feit.

Al met al een wedstrijd waar het hier en daar aan goed voetbal ontbrak en een les voor Soest dat bovenaan staan niet van zelfsprekend is. Een negatief resultaat dat het team deze week om moet gaan zetten in de positieve energie nodig om Nieuwland, de nummer 4 van de competitie, te verslaan.

Opstelling: Hein Janmaat, Ivo Schenk, Stan van Asch (Lucas van Loon), Luc Hooft, Huey de Jong, Rogier Eggens, Valentijn Hop, Merijn Brons (Niels Kuus), Didier Aprahamian, Youp van Zonneveld, Viktor Koene

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur