Succesvol Plan B bij VFC

JO12-1 Wéér drie punten….!

Zondag 12 november 2017

In het vorige verslag schreef ik ‘’Wat een seizoenstart voor de JO12-1 (Hoofdklasse 3.3)!’’ Het is niet alleen bij deze start gebleven, want deze start is ook doorgezet in de vervolgwedstrijden. Wanneer we kijken naar de stand, zien we dan ook: 7 gespeeld, 7 gewonnen. Wéér drie punten en na zeven wedstrijden staan we al 8 (!!) punten voor op de nummer twee; VOP. Met nog vier wedstrijden te spelen, lijken we de eerste seizoenshelft mooi af te kunnen sluiten om straks op een hoger niveau uit te komen.

De afgelopen weken hebben we te maken gehad met moeilijke tegenstanders, waar we op sommige momenten geen raad mee wisten; Brederodes, Kampong, DOSC en nog een aantal. Allemaal tegenstanders die het ons, de nummer 1, lastig probeerde te maken. De wedstrijd tegen Brederodes, de toenmalige nummer 2, was daar een goed voorbeeld van.

Na een aantal weken trainen op de manier van verdedigen, begon nu het moment te komen dat ze dit in de praktijk volledig moesten laten zien. Deze wedstrijd was daar dan ook een geweldig voorbeeld van. Nadat we 1-0 achter kwamen, werd het na 3 minuten gelijk omgedraaid naar een 1-1. Nog voor rust werd het ook 1-2 voor Soest. Vooral de tweede helft werd het verdedigen (klein maken en druk zetten) zo goed toegepast dat Brederodes niet meer van de helft af kon komen. Een wedstrijd die meer goals van onze kant verdiende en die geweldig gered werd door David, door een bal van de lijn te halen. De eerste wedstrijd van een hele mooie serie, werd op een moeilijke, maar mooie manier gewonnen.

Zo draaiden we de wedstrijden daarna allemaal om in een overwinning; Hooglanderveen (4-3), Kampong (2-3), DOSC (3-1). Dat was dan ook gelijk ons mindere punt; We komen steeds weer op achterstand. De wedstrijd tegen DOSC was een zeer moeizame wedstrijd, waarbij we wéér op achterstand kwamen, maar uiteindelijk ook wéér drie punten pakten.

Met 6 punten voorsprong reisden we af naar Houten; Delta Sports JO12-1. Een wat mindere trainingsweek en een tegenstander die op plek 3 stond, zorgde ervoor dat we er nog niet gerust op waren dat we vandaag ook wel even zouden winnen. Een wedstrijd die om 09:00 uur al begon. De concentratie was te merken bij de groep en al bij de warming-up werd er fel meegedaan. We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en kwamen na 3 minuten op een 0-1 voorsprong door Mael, die de bal na een ingooi schitterend langs de keeper kon schieten. Delta Sports, dat een goed voetballende ploeg had, kwam er niet aan te pas. Dennis scoorde in de 22e minuut dan ook de verdiende 0-2. Vanaf dat moment zijn we, op een aantal corners na, niet meer in gevaar geweest en was de hele wedstrijd te zien dat wij de bovenliggende partij waren. Een verdiende overwinning en wéér drie punten. Het bericht dat de nummer 2 gelijk gespeeld had, zorgde er dan ook voor dat we ook nog eens 8 punten los staan nu.

Zaterdag aanstaande, 18 november, is het al mogelijk om het kampioenschap binnen te halen, als de nummer 2 tegen de nummer 3 gelijk speelt. Anders, als wij winnen, kunnen we het zaterdag 25 november zelf beslissen, thuis tegen Zwaluwen Utrecht. Kom ze vooral aanmoedigen de komende twee weken, om dat kampioenschap binnen te halen!!

30 trainingen gehad, waarin we veel geleerd hebben. Momenteel worden er individuele gesprekjes gevoerd tussen staf en speler/ouder. Een leuk moment om de spelers op een andere manier te leren kennen! 20 november gaan we kickboksen en de vrijdagavond voor de kampioenswedstrijd proberen we een leuke verassing te regelen. Het onderdeel verdedigen hebben we afgesloten en we gaan nu aan de slag met de opbouw op onze eigen helft. We maken stappen en gaan steeds beter voetballen, maar er valt nog veel meer uit te halen. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag! Kom dus vooral eens kijken bij deze goed voetballende ploeg!