Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest wint bij DCG

Zaterdag 01 september 2018

Het werd nog even spannend bij DCG. De tegenstander ging met een paar minuten op de klok volle bak spelen. Met twee treffers in blessuretijd kwam DCG nog dicht bij een gelijkspel. Gelukkig had Soest de marge in de slotfase zo vergroot dat de zege niet meer in gevaar kwam. Door de overwinning blijft SO Soest in het kielzog van de nog ongeslagen koploper NVC.

SO Soest, zonder de zieke Rayendall Bitorina en de geblesseerde Hessel de Goeij, was deze middag efficiënt met de kansen. Daarnaast had de ploeg geluk dat in de start van de wedstrijd de nul gehandhaafd bleef. Dat was te danken aan Jaime Hensen. De doelman van SO Soest pakte, voor de vierde keer in successie, een penalty. Toch kwam DCG op voorsprong. In de 25ste minuut scoorde Max Valenkamp.

De schade werd binnen vijf minuten hersteld. Tom Karst was twee keer trefzeker. Allereerst schoot hij de bal in de bovenhoek en een paar minuten later knikte hij raak op een gave voorzet van Bart Kuijpers.

Soest speelde geduldig, wachtte op een fout van de tegenstander en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. DCG had het betere veldspel. De lage positie van de Amsterdammers lijkt geflatteerd. In de 55ste minuut kwam de thuisploeg met een goal van Samir Bouttar langszij. DCG ging op jacht naar een voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus van Maarten Jan Belt. De middenvelder van Soest schoot een vrije bal fraai in het doel.

De zege leek niet meer in gevaar te komen toen invaller Dylan Meijer mocht aanleggen voor een strafschop. De eerste pingel die SO Soest dit seizoen meekreeg werd binnengeschoten. Toen Maarten Jan Belt in dezelfde minuut de 2-5 binnenschoot leek het pleit beslecht.

Maar, zoals gemeld, DCG kwam nog gevaarlijk dichtbij. Het slotoffensief van DCG kwam te laat. Bouwmeester en Chelton Linger brachten de stand terug tot 4-5 maar daar bleef het bij. De derde goal van DCG was overigens een benutte penalty. De vijfde (!) pingel die SO Soest dit seizoen tegen kreeg, de eerste die er in ging.

Voor SO Soest is de winst een prima opsteker na de uitglijder bij Kampong. Maar het was niet al te best. Misschien wel de minste wedstrijd van dit seizoen. Komende zondag wacht PVC. Zal SO Soest de strijd om de tweede periodetitel goed beginnen? De eerste periodetitel gaat naar het ongeslagen NVC.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Jorney Kappenberg, Steven van den Berg, Nico Safarov (80. Wouter de Zoete), Thijs Janmaat; Dave Klarenbeek, Bas Tullemans (78. Jim vd Berg), Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers; Ali Coban (75. Dylan Meijer), Tom Karst

25. 1-0 Max Valenkamp

33. 1-1 Tom Karst

37. 1-2 Tom Karst

55. 2-2 Samir Bouttar

80. 2-3 Maarten Jan Belt

85. 2-4 Dylan Meijer

86. 2-5 Maarten Jan Belt