Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-1 toont (wederom) vechtlust

Maandag 11 oktober 2021

Soest, 9 oktober – mist in de ochtend is meestal een voorbode van een mooie ( zonnige ) dag. Op een tijdstip die de spelers alleen nog kennen vanuit de F-jes periode stonden er om 09:45 uur 11 zeer gemotiveerde jongens tussen de witte lijnen van veld 1 gelegen op het mooie complex aan de Bosstraat en een 3 tal eveneens zeer gemotiveerde spelers hielden de stoeltjes in de dug-out warm bij een temperatuur van 7 graden. Zou het de blauwe leeuwen lukken om het publiek warm te krijgen?!

De tegenstander was het niet te onderschatten team SC Buitenboys uit Almere; Soest op dat moment als nummer 6- en de gasten uit Almere als de nummer 8 in de competitie. Zouden de mannen van de Bosstraat deze wedstijd winnen dan bleef er aansluiting met de top 4/5, zou deze wedstrijd worden verloren dan kwam men in de onderste regionen terecht.

Soest JO17-1 getraind en gecoacht door het duo Jaco Oosterveen & Michèl Balk kent een goede start in deze competitie; 1e geworden in de bekerpoule en dus door naar de volgende ronde. Ook in de Divisie 7 competitie laat deze ploeg zien dat men zich uitstekend kan meten met de besten in deze poule! De ploeg laat zien dat het een werkelijke vechtmachine is, een team die nooit opgeeft, na een achterstand laat zien onvermoeibaar te zijn en wekelijks progressie boekt.

Na de 2-3 winst vorige week in Arnhem was het zaak deze flow te continueren en de 3 punten aan de Bosstraat te houden.

Exact om 09:45 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd SO Soest JO17-1 versus SC Buitenboys JO17-1. Onder toeziend oog van een vroeg opgestane schare aan toeschouwers op de ( helaas voor hun niet verwarmde ) tribune ontspon er een zeer aantrekkelijk schouwspel waar de thuisploeg domineerde maar zich niet beloonde door de bal in het vijandelijke doel te krijgen. Het was aan keeper David te danken dat de gasten 2 minuten voor de rust niet onterecht de 0-1 mochten aantekenen op het scorebord.

De boodschap voor de 2e helft was duidelijk: scoren, en dan bij voorkeur door de thuisploeg. Daar waar de mist plaats maakte voor een lekker zonnetje gingen beide teams hartstochtelijk op zoek naar de openingstreffer. Sommige duels waren op het randje, er werd “gevochten” voor iedere meter, een aantal opgelegde kansen werden door Soest gemist en veelal gaan dan de voetbalwetten gelden: scoor jezelf niet dan beloop je de kans dat je de spreekwoordelijke deksel op je neus krijgt en zo geschiede…; uit een corner wist Buitenboys 20 minuten voor het einde de bal binnen te werken: 0-1.

Een fikse tegenvaller gezien het spelbeeld maar Soest JO17-1 zou de JO17-1 niet zijn om er nog een schepje bovenop te doen! Met nog 19 minuten op de klok kregen de toeschouwers een waar spektakel te zien. 11 (!!) minuten voor tijd wist de zeer sterk spelende Michael de aansluittreffer te maken! Dezelfde Michael wist het nog mooier te maken door het net 5 minuten voor het einde te laten bollen door ook de 2-1 te maken!

Was het verzet van de gasten daarmee gebroken of zouden ze 1 punt mee terugnemen naar Almere? Het was Tom die in de 3e minuut van de blessuretijd de definitieve nekslag toediende en daarmee een eindstand van 3-1 op het bord zette.

Een zeer terechte overwinning waarmee het team daarmee de gedeeld 3e plaats inneemt op 3 punten van de koploper. Zaterdag 23 oktober wacht de uitwedstrijd in en tegen de huidige nummer 8 Bennekom.