Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest O13-1 - Roda’46 O13-2 1-0

Woensdag 22 november 2017

Op zaterdag 18 november speelde de ouderwets genaamde D1 de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. Dit was weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen een concurrent in de onderste regionen. Na een paar weken terug een prima overwinning op VVZ neer te hebben gezet werd er vervolgens verloren van Spakenburg (3-1) en Quick (7-2). In beide wedstrijden speelde de mannen volgens afspraak. De wil om te voetballen ontbreekt niet, er is inzet en de jongens hebben ontzettend veel plezier. Dat dan de resultaten een beetje tegenzitten is jammer. In de wedstrijd tegen Spakenburg waren we driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij en werd en constant op de helft van de tegenstander gespeeld. Helaas ontbrak het aan scherpte voor de goal.

Ook in de wedstrijd tegen Roda was dit zichtbaar. Soest was veruit de bovenliggende partij. Roda is in de hele wedstrijd twee keer gevaarlijk geworden door instappen en niet slim verdedigen na een omschakeling. Deze verbeterpuntjes gaan er langzaam uit en worden per wedstrijd al minder. Verder speelde Soest bijna de hele wedstrijd op de helft van Roda. Dit resulteerde helemaal in de eerste tien minuten tot een drietal grote kansen. Sven en Neil kregen de bal helaas niet achter de keeper van Roda.

In de tweede helft lukte dit na dertien minuten spelen wel. Een corner werd strak voorgegeven door de uitblinkende Viggo. Pelle kwam invliegen en via de kluts ging de bal bij de eerste paal het doel in. Na beelden te hebben gezien die gemaakt zijn door onze fantastische leider Arjan blijkt dat er daadwerkelijk een overtreding van Pelle aan vooraf ging. De scheids was in de veronderstelling dat er niets aan de hand was. Zo kwam Soest met wat geluk op de 1-0. In het resterende gedeelte van de wedstrijd waren er nog kansen genoeg, helaas werd dit niet bekroond met een verdubbeling van de score.

Zonder te kijken naar het resultaat spelen de jongens goed voetbal. Op trainingen spat het enthousiasme, plezier en de wil om beter te worden ervan af. We zien duidelijke stappen die de spelers maken. Het niveau op de trainingen gaat omhoog en de concurrentie in het team is enorm. In de komende weken treffen we Baarn, Nieuwland, TOV en waarschijnlijk Cobu Boys. Allemaal ploegen waar we een goed resultaat tegen kunnen neerzetten. Er is nog een lange weg te gaan qua ontwikkeling, maar de jongens zijn op de goede weg!