Competitie succesvol hervat

Zondag 20 februari 2022

Op een kletsnatte Bosstraat-Oost wist SO Soest de competitie succesvol te hervatten. De wedstrijd tegen VVIJ werd enigszins gelukkig met 1-0 gewonnen. De weersomstandigheden, met de wind dwars over het veld en onophoudelijk neergutsende regen, maakten goed voetbal onmogelijk. Het belangrijkste was om de drie punten te pakken en zo weer omhoog te kijken.

Trainer Frank Bruijnis vond na afloop, nippend aan een biertje, dat de wedstrijd verdiend was gewonnen door zijn ploeg. ,,In de tweede helft bleek dat wij conditioneel sterker waren, daardoor viel de wedstrijd onze kant op." De zienswijze van de trainer klopt. VVIJ had in de eerste helft een aantal kansen, wist ook door de Soester verdediging te komen, maar de scherpte ontbrak bij de ploeg uit IJsselstein. In de tweede helft bleek de tegenstander fysiek op. Het beperkte zich vooral op de lange bal, maar daar wist de Soester verdediging wel raad mee. De blauw-witte defensie grossierde in het eerste bedrijf nog in het risicovol verspelen van de bal. In de tweede helft was de thuisploeg geconcentreerder.

Zo werd in het tweede bedrijf de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. Hiervoor had Soest aan één goal genoeg en die viel ietwat gelukkig. Maar daardoor was de treffer niet minder fraai. Vanaf een meter of 25 probeerde aanvoerder Jordy Stins met een lobje de keeper van VVIJ te verrassen. Dat lukte! Het leer viel, na een luchtreis van twee seconden, plotsklaps onder de lat. Prachtige goal die Soest drie punten bezorgde, mede doordat keeper Hein Janmaat in de tweede helft een aantal keer katachtig reageerde op inzetten van de tegenstander.

Komende zondag gaat de reis naar De Meer. Een sterke tegenstander.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darnell Spann, Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat; Conner Blöte, (75. Jort Veenman), Zakharia Lamhamdi (63. Stan Klarenbeek), Thijmen Volmer (75. Luc Hooft), Jordy Stins; Ibrahim Chidar (63. Rochdi Hathot), Corné Parol

82. 1-0 Jordy Stins