SO Soest Vrouwen verdelen de punten met Aurora

Zondag 03 december 2017

In een wedstrijd waar het beide kanten op ging hebben de vrouwen van SO Soest niet weten te scoren. Op de Bosstraat bleef het 0-0 tegen Aurora. De tegenstander uit Werkhoven wilde de Soester verdediging vanaf het begin van de wedstrijd onder druk zetten, dit lukte ze aardig mede ook door het samenspel en combinaties waardoor Aurora gevaarlijk voor het doel kon komen.

Het was even zoeken voor de Soester vrouwen naar de ruimtes omdat Aurora deze goed bezet hield. Toch werd er met Lynn van Kordelaar de aanval gezocht via de rechterkant, zo ontstonden er meer kleine kansen voor het doel en kreeg So Soest meer grip op de wedstrijd. Het natte veld maakte het lastig om de bal goed  te kunnen controleren waardoor er af en toe balverlies ontstond waar Aurora van profiteerde met aanvallen richting het doel waar ze op de keepster Moniqeu van Castricum stuitte. Monique speelde een erg goede wedstrijd. Zij was de plaaggeest voor de tegenstander door steeds in de weg te liggen.

So Soest kon een paar keer gevaarlijk worden uit een corner waar Bowy Roest net over kopte en een paar minuten later Daniek Ramselaar die de bal net iets te veel effect mee gaf met het hoofd waardoor die naast de verkeerde kant van de paal terecht kwam.

In de 2e helft begon Aurora sterk en gingen over op de lange ballen om zo dichter in de buurt te komen. Gelukkig voor de Soester vrouwen stonden de verdedigsters goed op te letten waardoor een aanval snel onderschept kon worden.

So Soest probeerde om door te komen en nieuwe kansen te creëren, dit ging goed af alleen werd er niet de rust gevonden om op een voorsprong te komen.

De Soester vrouwen hebben een paar zware wedstrijden achter de rug waarin er goed gewerkt werkt voor elkaar.

Zondag 10 december is de volgende thuis wedstrijd tegen Roda Vr 1.