Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest wint overtuigend bij Nieuw Utrecht

Zondag 20 maart 2022

SO Soest moest door de rode kaart die aanvoerder Jordy Stins in de 33ste minuut voor zijn neus kreeg een uur lang met tien man spelen. Daar raakte de ploeg niet van in de war. Sterker; in de tweede helft speelde SO Soest het beste voetbal. Met Corné Parol als diepe spits en een sterk viermansmiddenveld kreeg Soest een spervuur aan kansen. De uiteindelijke 0-4 was nog aan de magere kant.

Door de schorsing van Philip van Grinsven was de basisopstelling van Soest bijzonder te noemen. In de achterste linie stonden twee broerkoppels die ook nog eens neven van elkaar zijn. Luc en Bart Hooft vormden het verdedigingsduo en Thijs en Hein Janmaat stonden op hun vertrouwde posities. Ook O23-speler Jort Veenman had een basisplaats. Hij speelde op het middenveld.

Nieuw Utrecht gaat dit seizoen geen potten breken. De thuisploeg wist zelden gevaar te stichten voor het doel van keeper Hein. Bovendien stond de Soester verdediging als een huis. Het was wachten op de openingstreffer van SO Soest. Corné Parol en Conner Blöte hadden in de openingsfase al prima mogelijkheden, maar na 22 minuten stond dan toch de 0-1 op het scorebord. Een prima aanval bracht de bal bij Jort die vanaf de zestien hard en doeltreffend uithaalde.

Soest leek op rozen te zitten totdat de nerveus leidende scheidsrechter het verbaal aan de stok kreeg met Jordy Stins. De aanvoerder kreeg een gele kaart na protesteren en toen de woordenstroom niet stokte gaf de scheidsrechter de tweede gele kaart.

De ondertalsituatie leek Soest niet te hinderen. Zoals gezegd in de aanhef; met Corné als enige diepe spits bleef Soest dreigend en durfde Nieuw Utrecht geen druk te zetten. Het was opmerkelijk hoe gemakkelijk Soest overeind bleef.

In de tweede helft gingen de blauwwitten op jacht naar meer doelpunten. In de 65ste minuut verdubbelde Corné Parol de voorsprong. Een fraaie crosspass van Thijs Janmaat bracht de Soester spits alleen voor de keeper die handig omspeeld werd.

Soest bleef aanvallen en het was vooral aan onzorgvuldigheid te wijten dat de score niet verder uitliep. Bij Nieuw Utrecht was de angel eruit. Ook langs de lijn waren de gemoederen rustig, terwijl in de eerste helft de confrontatie met toeschouwers en grensrechter nog gezocht werd.

In de 80ste minuut werd aan alle onzekerheid, voor zover die er nog was, een eind gemaakt. Het was opnieuw uitblinker Corné Parol die aan het eind stond van een aanval. Giovanni Nicolaas lanceerde de spits die oog in oog met de doelman geen fout maakte.

Het slotstuk van de eenzijdige, maar boeiende wedstrijd, was voor Thijs Janmaat. Vanaf de middenlijn probeerde de linksback een kunststukje dat prachtig slaagde. De hard en hoog ingeschoten bal stuiterde vlak voor de doellijn en plofte in de kruising. Een juweel van een goal.

De 0-4 overwinning is een mooie generale voor de derby tegen Hooglanderveen, aanstaande zondag op de eigen Bosstraat-Oost. SO Soest heeft nog wat goed te maken na de 3-0 nederlaag tegen de geelblauwen eerder dit seizoen. Het belooft een mooie zondag te worden met fraai weer en een zanger in het clubhuis na afloop van de wedstrijd. Toegang gratis voor een leuke wedstrijd!

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darell Spann, Luc Hooft, Bart Hooft, Thijs Janmaat; Jort Veenman, Conner Blöte (70. Ibrahim Chidar), Jordy Stins (rood 33), Giovanni Nicolaas (88. Thijmen Volmer), Zakharia Lamhamdi; Corné Parol (83. Stan Klarenbeek)

22. 0-1 Jort Veenman
65. 0-2 Corné Parol
80. 0-3 Corné Parol
86. 0-4 Thijs Janmaat