Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Minimaal verlies tegen kampioenskandidaat IVV

Zondag 10 april 2022

Aret Aprahamian wist het voor de wedstrijd al zeker: ,,Het gaat nu zeker geen 1-6 worden!" De elftalleider van SO Soest doelde op de heenwedstrijd tegen het topteam uit de competitie, dat drie punten achterstaat op koploper De Meer. Die wedstrijd in november ging voor Soest kansloos met de genoemde uitslag verloren. Sindsdien is de ploeg in sterkte gegroeid en kan het de kampioenskandidaat beter partij geven dan toen in Landsmeer.

De voorspelling van Aret kwam dus uit. Soest speelde geconcentreerd en compact, maar kon ondanks het harde werken en het stugge verdedigen niet echt een vuist maken. IVV, dat een roerige week kende met het opstappen van trainer Edwin Keizer en de komst van de 68-jarige interim-trainer Frans Schuitemaker, liet zien over een solide ploeg te beschikken. De targetman bij de ploeg uit Landsmeer is Daniël Schermer, de spits die in november al vier keer doel trof tegen onze ploeg. Als spits van Purmersteijn was hij in het verleden al een plaag voor de blauw-witten. Ook deze zondag was hij uiteindelijk de beul van SO Soest, in de 30ste minuut was hij het eindstation van een soepele aanval van de bezoekers.

Soest liet vooral in de tweede helft zien dat het zich goed kan meten met een ploeg als IVV. De schroom was verdwenen bij de gastheer en met enkele aanvallen wist men tot in het strafschoppengebied van de tegenstander te komen. Het 'killen' was er echter niet bij deze zonnige zondagmiddag. De absentie van de geblesseerde Corné Parol, die in de laatste minuten toch nog wat dreiging kwam brengen, liet zich voelen. De eerder genoemde Schermer lag overigens goed in de 'tang' bij het centrale verdedigingsduo Bart/Philip en ook doelman Hein Janmaat was de spits een aantal keer de baas.

Vermeldenswaardig is het debuut van Romano d'Aquino. De zoon van voormalig goalgetter Maurice deed tien minuten mee en maakte in de korte tijd een gedreven indruk.

De 0-1 tegen IVV betekende pas de eerste thuisnederlaag, maar wel de derde nederlaag op rij. De drie verliespartijen waren telkens met minimale cijfers, dat geeft de burger toch moed.

Volgende week op paasmaandag gaat de reis naar Vleuten waar PVCV de gastheer is.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Darnell Spann (84. Sander Kijzer), Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat; Zakharia Lamhamdi (58. Luc Hooft), Giovanni Nicolaas, Conner Blöte (80. Romano d'Aquino), Jordy Stins (80. Corné Parol), Jort Veenman, Ibrahim Chidar (58. Stan Klarenbeek)