SO Soest verrast koploper De Meer

Zondag 24 april 2022

Een wedstrijd met twee gezichten. Bij de rust stond Soest met 1-2 achter en hapte het naar adem. Koploper De Meer zette Soest vast, hield hoog druk en de 1-2 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Hoe anders was het in de tweede helft, waar alle krachten bij de Amsterdammers weg waren en Soest op spectaculaire wijze de wedstrijd met overtuigende cijfers wist te winnen, 5-2.

Soest startte met debutant Ivo Schenk als rechtsback. Hij verving de geblesseerde Darnell Spann. Vanaf het eerste fluitsignaal van de vlekkeloos leidende arbiter was duidelijk dat De Meer met veel combinatiespel en het vroeg vastzetten van de Soester verdediging de wedstrijd onder controle wilde hebben. Dat lukte goed, hoewel de ploeg wel op achterstand kwam. Nadat Ibrahim Chidar al net voorlangs had geschoten was het Zakharia Lamhamdi die koppend de score opende na goed voorbereidend werk van Ivo Schenk.

De vroege goal was het enige wapenfeit voor Soest, want na deze goal gingen alle registers open bij de koploper die direct orde op zaken wilde stellen. De technisch vaardige Amsterdammers, zochten het doel van Hein Janmaat en kwamen uiteindelijk via een benutte strafschop langszij. Zes minuten later waren de verhoudingen voor de gasten op orde, toen de spits met een slimme bal de 1-2 achter Hein bracht.

In de tweede helft een herboren Soest. Met de inbreng van het trio Bryan Saas, Corné Parol en Luc Hooft had de ploeg van trainer Frank Bruijnis meer power in de voorhoede en op het middenveld werden duels  gewonnen. Bij De Meer leken bovendien de krachten weggevloeid na die zo flitsende eerste helft. Frank Bruijnis had dat ook opgemerkt: ,,Ze waren de tweede helft niet fit en wij hadden een sterke bank. Dat heeft ons uiteindelijk de winst opgeleverd."

Zo was het maar net, want de 'stormrammen' Bryan en Corné hielden de achterhoede van De Meer flink bezig en daardoor ontbrak de dadendrang bij de Amsterdamse ploeg. Met de inbreng van routinier Steve Blokland werd de thuisploeg er ook niet zwakker op. Frank Bruijnis: ,,Ze probeerden vanuit de counter de 1-3 te maken en zo de wedstrijd te beslissen, maar door ons spel ging dat voor hen niet door."

De 2-2 die overigens pas in de 72ste minuut gescoord werd, was dan ook verdiend. Een aanval over een aantal schijven bracht het leer bij Conner Blöte die van de rand zestien doeltreffend uithaalde. Soest rook na de gelijkmaker zijn kans en ging vol voor de winst. Tien minuten later stond het 3-2. Een corner van Conner werd door aanvoerder Jordy Stins bij de eerste paal verlengd en gepromoveerd tot doelpunt.

In de slotfase hield De Meer open huis en daar werd door Soest van geprofiteerd. De onvermoeibare Corné Parol was beide keren de afmaker. Bij zijn eerste goal liep hij mee met de doorgebroken Bryan Saas, die niet zelfzuchtig was en zijn collega-spits de goal gunde. De tweede treffer kwam geheel op het conto van Corné, die op randje buitenspel, vrije doortocht kreeg en het handjevol doelpunten compleet maakte.

Een geweldige overwinning voor SO Soest dat de koploper verrassend over de knie legt. Dat gebeurde met inzet van de hele ploeg. Typerend hiervoor was de krampaanval, direct na afloop, van uitblinker Conner Blöte,.

Komende zondag is de ploeg vrij, daarna volgt op 8 mei de thuiswedstrijd tegen FC Weesp en die donderdag daarna (12 mei) volgt de thuiswedstrijd tegen Roda'23.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Ivo Schenk (65. Steve Blokland), Philip van Grinsven, Bart Hooft, Thijs Janmaat; Conner Blöte, Jordy Stins, Zakharia Lamhamdi (46. Luc Hooft), Giovanni Nicolaas; Stan Klarenbeek (46. Bryan Saas), Ibrahim Chidar (46. Corné Parol)

11. 1-0 Zakharia Lamhamdi