JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Buiksloot JO 15-1 – SO Soest JO 15-1  0-10  (0-3)

Maandag 04 december 2017

Vandaag moest de JO 15-1 naar Amsterdam om daar te spelen tegen Buiksloot. Een fusieclub welke ontstaan is met het fuseren van twee grote namen uit het Amsterdamse voetbal, en wel DWV en de Volewijckers. Helaas is er van die nostalgie niet veel meer over. Ook de JO 15-1 van deze club heeft het moeilijk in deze klasse. Goed is het wel om te zien dat de ploeg probeert te voetballen en dat ook via Fair Play probeert. Voor de wedstrijd hadden ze 94 doelpunten tegen en ook deze wedstrijd hielden ze de 0 niet. Al deden wij de eerste helft aardig ons best om vooral niet te scoren.

Na de wedstrijd werd er gevraagd wanneer ik nu eens wel tevreden zou zijn na een wedstrijd. Daar is het antwoord niet zo moeilijk op. Ik ben tevreden als ik voetbal zie zoals ik twee keer in de week bij de trainingen zie. Daar spat het enthousiasme vanaf en de wil om beter te worden. En helaas zien we dat te weinig terug op zaterdag. Terug na de wedstrijd. Na 8 minuten scoorde Buiksloot een eigen doelpunt en na 24 minuten kregen wij een penalty. Volgens ons makkelijk gegeven.

Daarna had de scheidsrechter ons nog wel een pingel of drie kunnen geven voor vooral handsballen. Lucas scoorde vlak voor rust de 3-0. In de rust vier man eruit en vier verse spelers erin. Van de vier man die erin kwamen gaven vooral Daan en Bart ons een geweldige impuls. Binnen tien minuten had Daan er twee gescoord en Bart met een hakje ook één. Na de 6-0 duurde het weer 10 minuten voordat Selim zijn verdiende doelpunt mocht maken. Het slot akkoord was voor Luuk die in de laatste tien minuten een hattrick maakte. Dat we ook nog een kansje of 15 niet maakte was voor ons vervelend. Bij 10-0 floot de scheidsrechter dus af. Nog twee wedstrijden knallen en dan hebben we twee weken rust om weer op dinsdag 9 januari 2018  te starten met trainen.