SO Soest
SO Soest
SO Soest
Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Gedragsconvenant “ Regio Amersfoort”

Ieder weekend zijn er duizenden mensen aan het voetballen op de velden in en om Amersfoort. Heel veel wedstrijden verlopen goed, maar bij sommige doen zich incidenten voor. Hoe handelen we als voetbalverenigingen bij deze incidenten en hoe gaan voetballers met elkaar om op de voetbalvelden in de regio Amersfoort? In 2009 sloten de Amersfoortse voetbalverenigingen hiervoor een gedragscodeconvenant af. In de loop der jaren zijn ook SO Soest en Roda 46 deel gaan uitmaken van het convenant. In 2017 hebben SO Soest, Roda 46 en alle 13 Amersfoortse voetbalverenigingen het convenant opnieuw ondertekend.

De 15 voetbalverenigingen en hun leden willen graag met plezier blijven voetballen, elkaar met respect behandelen en ongewenst gedrag op en rond de velden voorkomen. Daarom hebben de verenigingen het vernieuwde convenant “Samen voetballen in de regio Amersfoort” ondertekend.

In het convenant zijn een aantal afspraken gemaakt over hoe er gehandeld wordt bij bepaalde incidenten, hoe clubs elkaar op de hoogte houden en wie er binnen de club de contactpersoon is voor het convenant. Ook komen de volgende zaken naar voren in het convenant:

  • Geroyeerde spelers (wegens wangedrag of niet nakomen van betalingsverplichtingen) worden aan de deelnemende clubs van het convenant doorgegeven. De betreffende speler of coach zal in de praktijk buiten Amersfoort naar een andere club moeten zoeken óf krijgt bij zeer ernstig wangedrag een voetbalverbod voor een bepaalde tijd van de KNVB.
  • Escalaties bij wedstrijden worden met elkaar gedeeld. Als bijv. bij een wedstrijd van de JO-17 tegen de JO-17 van een andere vereniging, spelers en/of begeleiding zich ernstig misdragen, wordt dit doorgegeven aan de leden van het convenant, zodat zij op de hoogte zijn van het gedrag van die JO-17. Hebben andere leden van het convenant dezelfde ervaringen, wordt het doorgespeeld naar de KNVB.
  • Er is een afspraak gemaakt om geen spelers van elkaar te ‘regelen’. Een lastig uitvoerbare regel, want als een speler naar een andere club wil is hij/zij daar vrij in natuurlijk. Maar spelers met een paar voetbalschoenen, een trainingspak of puntengeld overhalen, daarvan is de afspraak dat binnen de leden van het convenant niet te doen.
  • Medewerking bij overschrijvingen. Indien een speler zelf de wens heeft om naar een andere club te gaan, zal bestuur en ledenadministratie meewerken aan de overschrijving.

Vier keer per jaar komen de vertegenwoordigers van de 15 voetbalverenigingen bij elkaar om te praten over het convenant. De voetbalverenigingen worden ondersteund door de KNVB, SRO, de buurtsportcoaches Verenigingsadvisering en de stichting Voetbal Belang Amersfoort.

Inhoud Convenant

Contactpersoon convenant: Leo Rauch

 

 

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Optimum [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Dam [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans
Dijkstra [kopie]
Actiforce [kopie]
ING [kopie]
Hengel [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Hoogt [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
KOK [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Reijerse
Beijer Gebr
Kostencheck [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bloemendael
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hal [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Wonnink [kopie]
MidCoat [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
De Jong [kopie]
Smurfit Kappa [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Bres [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts
GeldNL
Overhees [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Van Doorn [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Smorenburg [kopie]
Heineken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88