SO Soest
SO Soest
SO Soest

Informatie nieuwe leden jeugd

“Samen staan we sterk”

Clublied SO Soest afspelen

Welkom bij SO Soest!
U wilt uw zoon of dochter laten voetballen bij SO Soest. Wij vinden dat u dan een juiste keuze maakt. Voor de jeugdtrainers en het jeugdbestuur van SO Soest is het een prioriteit dat uw kind het zo goed mogelijk naar de zin heeft. Plezier hebben en sportief bezig zijn. Een prachtige combinatie.

Wanneer er al kinderen van u bij onze vereniging voetballen dan heeft u hopelijk al de goede sfeer van SO Soest ervaren. Maakt u nu voor het eerst kennis met SO Soest? Dan brengen wij u graag op de hoogte van een aantal zaken rondom onze vereniging.

SO Soest is opgericht in 1926. Wij zijn de grootste voetbalvereniging van Soest en sinds 1960 hebben wij ons sportcomplex aan de Bosstraat 137 in Soest. Ons eerste team speelt in de tweede klasse KNVB. De standaard-jeugdteams (de hoogste jeugdteams van elke leeftijdscategorie) spelen minimaal eerste klasse of hoger. Wij vinden het mooi dat onze selectieteams zo goed presteren, maar dat betekent niet dat wij geen aandacht hebben voor teams die niet-selectie spelen. Voor iedereen is er namelijk plek bij SO Soest. Als je dus niet zo goed kunt voetballen is er ook plek voor je bij SO Soest. Voor ons is het de uitdaging om spelers vaardigheden bij te brengen zodat ze meer plezier in het spel beleven. 

Bij onze voetbalvereniging zijn er verschillende disciplines. Senioren (veld- en zaalvoetbal), jeugd (jongens en meisjes), vrouwen (veld- en zaalvoetbal) en (G-voetbal). SO Soest is weliswaar een traditionele zondagclub, voor seniorenrecreatieteams is het (beperkt) mogelijk om in het zaterdagvoetbal te spelen. Daarnaast heeft SO Soest een recreantenafdeling en oudervoetbal. Dit is respectievelijk bedoeld voor mensen die geen competitievoetbal meer willen spelen, maar wel op zaterdagmiddag een balletje willen trappen en voor ouders van jeugdleden die op zaterdagmiddag onderling willen voetballen. Kijk hier voor meer algemene informatie.

De accommodatie
Het mooie sportcomplex is onze trots. Wij hebben de beschikking over drie kunstgrasvelden, een natuurgrasvelden, een natuurtrainingsveld, een door boarding omheind kunstgrasveldje (4ENA genoemd), een pannaveldje, een clubhuis (gebouwd in 2003) met 14 kleedkamers en materiaalruimten. 

De voetbalopleiding
Het opleiden van jeugdvoetballers is ontzettend boeiend. Het begint met kinderen die weinig tot niets van het voetbalspel kennen en het eindigt met bijna-volwassenen die het spel volledig beheersen. In de tussenliggende periode is het de uitdaging voor de vereniging om elke speler optimaal te laten ontwikkelen op zijn/haar niveau. De jeugdtrainer reikt oefeningen aan, de jeugd probeert, oefent en beheerst na enige tijd iets wat hij/zij eerst niet beheerste. Bij SO Soest streven we naar een zo hoog mogelijk niveau voor iedereen. Dat willen we realiseren door het continue verbeteren van het algeheel voetbalniveau door individuele of groepstraining. Verder willen we toonaangevend zijn in de regio met onze jeugdopleiding. De speler(s) worden opgeleid in de geest van ‘het willen winnen’. Binnen de jeugdopleiding is de ontwikkeling van de individuele speler belangrijk. De club is trots om als sterclub samen te mogen werken met FC Utrecht. Deze samenwerking is verankerd in het RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland-project. SO Soest kijkt met vertrouwen uit naar de nieuwe ontwikkelingen bij de KNVB.

Kleding
Het tenue van SO Soest is u wellicht bekend: witte broeken, blauwe shirts en blauwe kousen. De wedstrijdkleding hoeft u niet zelf aan te schaffen. Dit wordt geregeld via het kledingplan en is verrekend met de contributie. Intersport Van Dam heeft een SO Soest-kledinglijn. Bij deze winkel kunt u trainingskleding aanschaffen. Meer informatie hierover is te vinden via deze site. Het dragen van scheenbeschermers is zowel op trainingen als bij wedstrijden verplicht. Achtergebleven kleding is terug te vinden in ons clubhuis. Bij hoofdingang links om de hoek.

Leeftijdscategorieën in het kort

  • Blauwe Leeuwen en Welpen (5-6 jaar) vier tegen vier onderling en af en toe uitwisselingen met andere verenigingen, doeltjes van 3 bij 1, zonder keeper.
  • Onder 8 en Onder 9 (6-8 jaar) Speelduur 2 x 20 minuten, kleine doeltjes. Deze teams bestaan uit 6 spelers en voetballen op een klein veld ter grootte van een kwart voetbalveld.

  • Onder 10 en Onder 11 (8-10 jaar) Speelduur 2 x 25 minuten, kleine doeltjes. Deze teams bestaan uit 7 spelers en voetballen op een klein veld ter grootte van een half voetbalveld.

  • Onder 12 en Onder 13 (10-12 jaar) Speelduur 2 x 30 minuten. Deze teams bestaan uit 11 spelers en voetballen op een groot veld.

  • Onder 14 en Onder 15 (12-14 jaar) Speelduur 2 x 35 minuten. Deze teams bestaan uit 11 spelers en voetballen op een groot veld.

  • Onder 16 en 17 (14-16 jaar) Speelduur 2 x 40 minuten. Deze teams bestaan uit 11 spelers en voetballen op een groot veld.

  • Onder 18 en Onder 19 (16-18 jaar) Speelduur 2 x 45 minuten Deze teams bestaan uit 11 spelers en voetballen op een groot veld.

Inschrijfformulier

Filmpje trainen bij SO Soest

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Staal en Kunst - TOP [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
BIN System [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Overhees [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Yourlease [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Optimum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Hoogt [kopie]
Votrans [kopie]
Dam [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
De Jong [kopie]
Hengel [kopie]
MidCoat [kopie]
ING [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Brouwer [kopie]
KOK [kopie]
Actiforce [kopie]
Boedelz [kopie]
Bikedeals [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kostencheck [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Dijkstra [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Reijerse [kopie]
Bres [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Heineken [kopie]
Smorenburg [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Wonnink [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88