Succesvol Plan B bij VFC

Nacompetitie lonkt na winst tegen DCG

Zondag 22 mei 2022

De winst op DCG werd met klinkende cijfers binnengehaald, maar de 4-1 overwinning kwam vooral tot stand doordat de aanvallen van DCG in het begin van de tweede helft onschadelijk werden gemaakt door de Soester verdediging. Sterke man was de uitblinkende Bart Hooft. Het was daarom zuur dat de jonge verdediger in de blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart aankeek. Zo moet Bart, die dit seizoen doorbrak in de hoofdmacht, de beslissende strijd om het nacompetitieticket missen, aankomende zondag bij VVIJ.

De rode kaart van Bart was de enige smet in de wedstrijd waarin Soest optimaal gebruik maakte van de ruimte die DCG weggaf. Vooral aan de rechterkant was het een vrije doorgang voor de Soesters. Het was weliswaar DCG dat met een aantal kansen de aantrekkelijke wedstrijd opende, maar de thuisploeg was het meest efficient in het benutten van de kansen.

Na dik tien minuten kon er al gejuicht worden. Steve Blokland stuur Corné Parol de diepte in en de spits liet zien dat hij in vorm is. Oog in oog met de keeper rondde Corné beheerst af. Vijf minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Dit keer was Jordy Stins de afmaker. Bij een corner verdween de bal in een melee van spelers. De aanvoerder van Soest was er als de kippen bij en met een korte draai schoot hij beheerst raak.

Soest leek met een comfortabele voorsprong te gaan rusten, maar op slag van rust wist DCG wat terug te doen. Een corner kwam strak voor het doel en de geheel vrijstaande libero van de Amsterdammers kopte overtuigend de bal in de bovenhoek.

In de tweede helft kreeg Soest het moeilijk tegen DCG dat op jacht ging naar de gelijkmaker. De tegenstander van Soest was een aantal keer dicht bij hun tweede treffer, maar Stijn Waals en de buitenspelregel hielden de ploeg uit Amsterdam van scoren af. Zoals gezegd, ook centraal zat het, dankzij de uitblinkende Bart Hooft, goed dicht en het was verheugend dat ook Philip van Grinsven zijn rentree mocht maken.

Een kwartier voor tijd scoorde Corné zijn tweede goal en bracht hij zijn ploeg in veilige haven. En kopie van de eerste goal. Nu was het Bart Hooft die Corné de diepte instuurde en ook nu maakte de spits van Soest geen fout.

Vier minuten later stond Corné aan de basis van de vierde treffer van zijn ploeg. Hij ging door tot op de achterlijn en gaf scherp voor waar invaller Bryan Saas de bal voor het intikken had.

Zo behaalde Soest een ruime overwinning op een toch wel lastige ploeg. Door de nederlaag van concurrent Roda'23 is de marge van vier punten weer hersteld. Als Soest volgende week wint van VVIJ dan is de vierde plek en daarmee de nacompetitie zeker gesteld. Roda'23 moet naar kampioenskandidaat IVV en het is dus niet uitgesloten dat de concurrentie punten laat liggen. Kortom: alle seinen op groen voor een mooi toetje van deze leuke competitie.

Opstelling SO Soest: Stijn Waals; Ivo Schenk, Bart Hooft, Luc Hooft, Thijs Janmaat; Conner Blöte (70. Jort Veenman), Jordy Stins (83. Zakharia Lamhamdi), Steve Blokland (57. Philip van Grinsven), Giovanni Nicolaas; Corné Parol (83 Ibrahim Chidar), Stan Klarenbeek (70. Bryan Saas)

11. 1-0 Corné Parol
40. 2-0 Jordy Stins