Succesvol Plan B bij VFC

VIOS te sterk voor Soest

Zondag 12 juni 2022

De nacompetitie en SO Soest. Het lijkt vooralsnog geen gelukkig huwelijk voor het eerste elftal van SO Soest. Ook in deze nacompetitie sneuvelt SO Soest al in de eerste wedstrijd. In de kop van Noord-Holland is VIOS te sterk voor onze ploeg.

Op het goed bespeelbare hybride veld van VIOS bleek al snel dat de thuisploeg een fysieke sterk team heeft. Binnen een minuut moet Hein al reddend optreden. Zo is VIOS in de beginfase de betere ploeg en moet Soest zoeken naar de vorm. Dat de 1-0 na elf minuten valt is geen verrassing. Soest had op dat moment moeite om in het spel te komen. Vooral in de duels was VIOS de baas.

De eerste doelpoging van SO Soest is pas na twintig minuten te noteren. Ondertussen gaat VIOS door met het opzoeken van het doel van Hein en Soest mag niet klagen dat een goal van VIOS wordt afgekeurd.

Na een half uur wordt de wedstrijd stilggelegd. Een van de KNVB-grensrechters heeft een blessure en kan niet verder. Nadat een vervanger na twintig minuten de vlag overneemt kan het spel weer verder. Voor VIOS het sein om meteen door te drukken. De bal gaat maar net over. Meteen uit de tegenaanval de eerste echte kans van Soest. Corné draait zich knap vrij maar de keeper redt knap met de voeten.

Het oponthoud heeft Soest duidelijk goed gedaan, er komt meer voetbal in de ploeg en VIOS wordt teruggedrongen. Doordat Soest veel meer naar voren speelt krijgt VIOS via hun snelle voorwaartsen meer ruimte. De kansen zijn echter niet aan hen besteed en met een minimale achterstand haalt Soest de rust.

Soest begint energiek aan de tweede helft en er wordt wat hoger druk gezet om VIOS op eigen helft al vast te zetten. Een aanval in de 55ste minuut via Giovanni en Conner verdient een beter lot en ook de voorzet van Miquel op Corné had de boeken in gemogen. Helaas gaat de poging rakelings over. Het is de periode dat Soest op zoek is naar de gelijkmaker.

Twintig minuten voor tijd valt dan toch de 2-0 voor VIOS. De rechtsbuiten kan zo doorlopen en bij de tweede paal wordt de bal makkelijk ingeschoten.
Soest heeft nog twintig minuten om in ieder geval een verlenging af te dwingen. Thijs zijn vrije trap wordt door de keeper uit het doel geranseld en ook het schot hiervan van diezelfde Thijs wordt door de keeper gepakt. Helaas zorgt een penalty, vlak voor het einde, voor de definitieve nekslag. Soest had misschien beter verdiend op basis van de tweede helft, maar over de hele wedstrijd een verdiende overwinning voor VIOS.

Helaas. Maar al met al heeft SO Soest toch een goed seizoen gedraaid. Het elftal zal er komend seizoen wat anders uitzien. Met Bas Dreef als nieuwe hoofdtrainer gaat SO Soest opnieuw voor de hoogste posities.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Ivo Schenk (46. Luc Hooft), Bart Hooft, Philip van Grinsven, Thijs Janmaat; Steve Blokland (46. Miguel van Ginkel), Giovanni Nicolaas (69 Ibrahim Chidar), Conner Blöte; Bryan Saas (82. Zakaria Lamhamdi), Stan Klarenbeek (26. Jort Veenman), Corné Parol