Succesvol Plan B bij VFC

Winst voor SO Soest in eerste bekerwedstrijd

Zaterdag 03 september 2022

Het was niet altijd even fraai in en tegen Weesp. Maar SO Soest wist wel eindelijk het seizoen eens winnend te openen en dat was een tijdje geleden.

Op de eerste zaterdag van september was het nog altijd schroeiend heet. Daarnaast was het lange gras van Weesp ook een spelbreker voor echt flitsend voetbal. Een matige wedstrijd waar in Soest wel de bovenliggende partij was, maar waar tegenstander Weesp (vorig jaar nog met Soest in de tweede klasse zondag, maar vanaf dit seizoen verhuisd naar 2A op zaterdag) fel van zich af beet.

Soest kwam na 17 minuten op voorsprong. Michael Pashley promoveerde een voorzet van Thijs Janmaat tot doelpunt. Op slag van rust kwam Weesp langszij. Het zag er lang naar uit dat de ruststand ook de eindstand zou worden. Maar diep in blessuretijd maakte Achraf Chidar de winnende. Dat deed hij na voorbereidend werk van Dave Klarenbeek.

Vermeldenswaard is het optreden van Calvin Nenger. Wij hebben deze nieuwe speler (zie foto) nog niet bij u geïntroduceerd. De verdediger kwam deze zomer over van Amsvorde en heeft ook bij Roda'46 en Hooglanderveen gespeeld. Welkom en veel succes bij SO Soest Calvin.

Zo is SO Soest de bekercompetitie goed gestart. Zaterdag 10 september ontvangt Soest op de eigen Bosstraat het Victoria. De ploeg van trainer Robert Roest won met 2-0 van Woudenberg. Een rechtsreeks duel om de bonesteplaats dus. Aftrap is om 17:00. Van harte welkom!

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Dave Klarenbeek, Michael Pashley, Bart Hooft, Thijs Janmaat (77. Calvin Nenger), Niels Kuus;  Luc Hooft, Tijn Horvers (67. Thijmen Volmer); Achraf Chidar, Olav Kuus (77. Sem van Doorn), Bryan Saas (67. Ibrahim Chidar)

17. 0-1 Michael Pashley