SO Soest
SO Soest
Verlies in Amsterdam

Verlies in Amsterdam

SO Soest in zee met Topkids

SO Soest in zee met Topkids

Speeltuin klaar

Speeltuin klaar

Schoolvoetbal een groot succes

Schoolvoetbal een groot succes

Veld 4 en 5 afgekeurd - Vanwege de regenval zijn de velden 4 en 5 voor dinsdag 27 september afgekeurd voor training en wedstrijd

JO14-3 verandert op magische wijze in Aqua Cadabra

Maandag 19 september 2022

Het seizoen is al weer lang en breed van start. Na het organiseren van de nodige oefenwedstrijden met KVVA, de 14-2 en de 14-4 waren we klaar voor de start. In de eerste ronde van de bekercompetitie speelden we thuis, tegen ’s Graveland 14-4. We mocht op het hoofdveld en de toeschouwers werden getrakteerd op een mooie pot voetbal waarbij liefst 12 goals vielen. 8 voor ons en 4 voor de tegenstander. Het team slaagde erin de goals mooi te verdelen over de spelers, Marijn 2x, Maxim, Joost, Lionel, Joep, invaller Samuel (nogmaals bedankt!) en Luuk wisten het net te vinden.

De week erna hadden we een uitgebreid programma. Eerst een uitwedstrijd bij ’s Graveland (jawel!) tegen de 14-5 en daarna een echte herstelsessie met ijsbad.

De wedstrijd begon en het bleef lang 0-0, doelpunten waren moeilijk te krijgen tegen deze taaie tegenstander terwijl ze toch een lager team zouden zijn op papier dan de vorige tegenstander (de 14-4 van dezelfde club). Zo zie je maar weer, die cijfertjes achter een teamnaam betekenen weinig.

Op slag van rust wist onze spits Maxim de 1-0 en de 2-0 aan te tekenen. Mooi op tijd want na de rust mocht hij de positie van laatste man innemen. Achtereenvolgens Joep, weer Joep en Jayden tekenden in de tweede helft voor de goals wat een prima overwinning opleverde. De grootste winst was nog wel de combinaties en het veldspel dat steeds beter wordt. Mooi opgebouwde aanvallen en elkaar een doelpunt gunnen, dat gaat steeds beter.

Na de wedstrijd en de douche gingen we terug naar Soest voor het teambuilding event. In het Buurthuis stond een lichte lunch klaar en was de grote zaal ingericht voor een ademhalingsoefening van Wim Hof (The Iceman).

Eerst was er nog de uitslag van de enquête, wie wil waar spelen, welke onderdelen van voetbal vindt het team belangrijk, wie wordt de aanvoerder en vinden we de gewone naam JO14-3 wel leuk genoeg? Het bleek dat de spelers graag winnen en gezelligheid nog belangrijker vinden. We hebben ook geleerd dat de jongens verschillende denken over wisselen (sommigen vinden het heel belangrijk dat iedereen even veel speelt, anderen helemaal niet) en andere voetbalzaken.

Onze trainer Barbara Fris nam iedereen mee in de techniek van ademhalen. Zo kregen we tintelende vingers, werden we een beetje duizelig en kon iedereen heel lang zijn adem houden. Meteen daarna werden er allerlei records opdrukken gebroken. Blijkbaar kunnen we meer dan we zelf dachten.

In een bijzondere sfeer gingen we naar buiten waar het ijsbad klaar stond met 100KG aan ijsblokjes! Met z’n tweeën tegelijk gingen alle spelers het ijsbad in voor herstel (zoals Ronaldo dat ook regelmatig doet) en bijna iedereen hield dat maar liefst een minuut lang vol. Sommigen jongens ging zelfs nog een 2e en 3e keer het bad in en slaagden er heel goed in hun ademhaling rustig te houden en zo weer een minuut de kracht van het ijsbad te ervaren.

Dat het een knappe prestatie is van de mannen heeft de coach zelf ervaren. Het bad was echt ijs en ijskoud. Gelukkig kregen de spelers het goede voorbeeld en ook de coach kon de tijd volmaken (het dubbele zelfs!).

Onze dank aan https://hetbuurthuis.nl/  voor de mooie locatie (een toffe nieuwe ontmoetingsplek in Soest met huiselijke ruimtes voor workshops, trainingen en flexwerkplekken. Nieuwsgierig? Bezoek het Buurthuisfestival op zondag 9 oktober!).

Ook zin in een frisse duik met Barbara? Meer informatie kun je opvragen per email; ontrack@xs4all.nl. Wij hebben allemaal geleerd dat we meer kunnen dan we denken en dat nemen we mee naar de trainingen en wedstrijden.

Daarna kwam de stemming (en uitgebreide lunch), de spelers konden 1 van de 5 genomineerden spelers als aanvoerder kiezen en een nieuwe teamnaam (of de noemer JO14-3 behouden). Er werd gekozen voor “Aqua Cadabra”met dank aan de creatieve geest van Marijn. We hopen nog veel magische potjes op de mat te leggen onder aanvoering van onze nieuwe aanvoerder Tijn.

Inmiddels een week verder en de wedstrijd tegen DOSC is ook gespeeld. Op een prachtige grasmat (veld 4, voorlopig nog zonder gaten) en wisselvallig weer traden we aan zonder Joost. Dat vereiste een creatieve opstelling want deze sterke rechtsback is moeilijk te vervangen.

In de beginfase zag de verdediging er niet goed uit, DOSC brak door en de linksvoor had de bal voor het intikken. Dat hij de bal overschoot was knapper dan scoren. De wedstrijd was rommelig en ging gelijk op. Marijn wist de 1-0 te maken en zo gingen we de rust in.

Er werden wat omzettingen gedaan en afspraken opnieuw benoemd. Positief blijven, overspelen en blijven werken. Nou, gewerkt werd er! De bal werd sneller rondgespeeld en Aqua Cadabra wist een veldoverwicht te creëren. De counters werden minder en ongevaarlijk. Het logische gevolg liet niet lang op zich wachten, Marijn tekende voor de 2-0 en maakte daarna zijn hattrick vol. En toen liep het hard op. Lionel scoorde, Maxim maakte ook een hattrick en Joep legde de laatste goal voor ons keurig in de korte hoek. De laatste goal van de wedstrijd was voor DOSC dat in de laatste seconden een verdiend doelpunt maakte.

Naast de doelpuntenmakers waren er veel goede passes van Wouter (4 assists!), Ruben en Thieme en uitstekend werk van de andere spelers. De groeiende conditie heeft in tweede helft geholpen om over de tegenstander heen te lopen.

De komende wedstrijd tegen Wasmeer zal een stuk zwaarder worden, ook zij wonnen hun wedstrijden met ruim verschil. De kraker van deze bekercompetitie is zaterdag 11:00 thuis, iedereen is welkom om de jongens aan te moedigen.

We gaan die uitdaging vol goede moed aan, we weten nu in ieder geval dat we meer kunnen dan we denken.

Sportieve groeten van Aqua Cadabra

Tijn, Ruben, Luke, Wouter, Thieme, Lionel, Leon O, Leon R, Joost, Tim, Jayden, Maxim, Joep, Marijn.


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Veld 4 en 5 afgekeurd Vanwege de regenval zijn de velden 4 en 5 voor dinsdag 27 september afgekeurd voor training en wedstrijd
SO Soest 1 - Roda'23 1 (Dag van de Club) Zondag 2 oktober 14:00 uur Dag van de Club

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Verrips Makelaardij [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hoogt [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Heineken [kopie]
Zwart Mul [kopie]
WeFulfil [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Boedelz [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
MidCoat [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
ING [kopie]
Yourlease [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dijkstra [kopie]
Dam [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
De Jong [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Wonnink [kopie]
Kostencheck [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Bres [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Votrans [kopie]
KOK [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Overhees [kopie]
Hengel [kopie]
Reijerse [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Optimum [kopie]
Brouwer [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
BIN System [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Lijf & Visie [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88