Zeist JO13-1 - SO Soest JO13-3

Zondag 25 september 2022

Op een regenachtige zaterdagmorgen, in de bossen van Zeist, gingen de mannen van de jo13-3 op bezoek bij de koploper s.v Zeist. Toen de jongens van So Soest aankwamen bij Zeist, stonden de jongens van S.v Zeist al warm te lopen. Dit wordt een spannende wedstrijd!

Om 10.00 floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.

Vroeg in de wedstrijd kwamZzeist uit een counter op 1-0 helaas was er geen VAR aanwezig, om de goal wegens buitenspel af te keuren. Maar na een goeie actie van Liam, kreeg So Soest al snel een penalty. Liam ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. 1-1, dit belooft een topwedstrijd te worden. Soest had het betere van het spel en had de controle over de wedstrijd door goed positiespel en de bal snel rond te laten gaan. Helaas kwam Soest er snel achter dat de counter van Zeist dodelijk is en kwamen we 2-1 achter. Wederom stond Soest snel op en na een schitterende uitgespeelde aanval, kon Simcha 1 op 1 met de keeper afwerken en maakte hij de 2-2. Zeist is een vechtende ploeg en liet onze keeper kansloos met een goed afstandschot, die onderkant lat binnenviel. Soest moest weer veerkracht tonen, maar wist dat er wat te halen viel. De jongens bleven knokken voor elke bal. Werken loont! Na een corner, bleef de bal liggen. Liam twijfelde niet en schoot de 3-3 binnen. Fluitsignaal, eindelijk rust.

Zeist heeft alleen maar met grote cijfers gewonnen en waren de tegenstand die Soest gaf, niet gewend. De frustratie bij Zeist nam toe en dat leidde tot een hoop vrije trappen voor Soest. Soest liet zich niet gekmaken en zelfs na een opstootje waarna de spits van Zeist geel kreeg, bleven de jongens scherp en speelden ze de beste helft van dit seizoen. Na een paar uitstekende reddingen van de keeper Jerre, kon Soest op jacht gaan naar de winnende goal. En ja, vijf minuten voor het einde, brak Soest uit en leidde Liam zijn hattrick in.

Soest wint de wedstrijd tegen de koploper en heeft naast het goede spel een les geleerd: