Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Zure nederlaag voor Soest

Zondag 02 oktober 2022

Een zure nederlaag voor SO Soest. Tijdens de Dag van de Club en onder het toeziend oog van bijna alle ereleden en leden van verdienste die de club rijk is en opmerkelijk veel toeschouwers, werd er verloren van Roda'23. Na twee competitiewedstrijden bungelt Soest puntloos onderaan de ranglijst. Dat is op zich niet een gegeven om over in paniek te raken. De onmacht waarmee Soest verloor doet wel vrezen voor een moeilijke competitie.

Een kenner langs de lijn sprak over een wedstrijd van ,,de jongens tegen de mannen.". Dat was een goede samenvatting van het treffen op deze zonnige zondagmiddag. Soest kon in het eerste half uur redelijk meekomen met het combinerende Roda'23. Maar het veldoverwicht van de ploeg uit Bovenkerk zorgde voor een continue dreiging. Verrassend was dan ook de voorsprong voor Soest. Stan Klarenbeek werd diepgestuurd en met zijn snelheid leek hij alleen op de keeper af te gaan. De Roda-verdediger trok aan de noodrem en de scheidsrechter trok terecht de rode kaart. De doelrijpe kans werd alsnog benut want de toegekende vrije trap werd door aanvoerder Thijs Janmaat feilloos in de bovenhoek geschoten.

Met een 1-0 voorsprong en een nummeriek voordeel zou Soest de eerste helft moeten uitspelen. Maar de bal rondspelen was het enige dat Soest kon. Roda wachtte geduldig op balverlies om er dan snel uit te komen. Dat gebeurde dan ook kort voor rust. Thijs Janmaat leek met een sliding nog voor herstel te zorgen, maar de lepe spits zag het gaatje en schoot de bal achter keeper Hein Janmaat.

Diezelfde Hein werd, vanwege een blessure eerder in de wedstrijd opgedaan, vervangen door Justin Bohus. Soest probeerde wat terug te doen. Maar de tegenstander ving elke aanval af. De slimmigheidjes van Roda wekte irritatie. Blessures veinzen, bij elk signaal in woord en gebaar de scheidsrechter beïnvloeden. Het zijn van die momenten dat de ervaring zich laat gelden. Voeg daarbij de individuele kwaliteiten van de ploeg uit Bovenkerk en het recept voor een moeilijke middag voor Soest is compleet.

Na 68 minuten spelen kwam Roda op voorsprong. Handig combinerend kwam de spits voor het Soest-doel en met een schuiver werd Justin kansloos gelaten. De ellende was nog niet voorbij, want na een onbesuisde actie op het middenveld kreeg Achraf direct rood. Zo was het weer tien tegen tien en deed Roda er alles aan om de voorsprong naar de negentigste minuut te brengen. Dat lukte de ploeg uit Bovenkerk met negen man, want in de tachtigste minuut kreeg de spits zijn tweede gele kaart en ook hij mocht inrukken. Even leek het erop dat nog een derde speler van Roda voortijdig het strijdtoneel moest verlaten, maar de scheidsrechter vergiste zich en trok haastig de rode kaart in. De leidsman had geen makkelijke middag. Beide ploegen deden van alles om de man te beïnvloeden en soms gebeurde er gewoon te veel op het veld om alles goed te kunnen beoordelen.

Soest was nog dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van Olav Kuus belandde op de lat.

Bas Dreef was na afloop teleurgesteld: ,,Het was zeker heel zuur dat we deze wedstrijd verloren. Die 1-1 viel op een ongelukkig moment, zeker met dat uitglijden van Hein. Tegen tien man wilden we een overtal op het middenveld creëren en dit uitspelen, maar daar slaagden we niet goed genoeg in. Daarom creëerden we ook te weinig kansen. Zij bleven dreigend met een gevaarlijke spits en diepgaande middenvelders en ja ze hadden inderdaad wat meer gif en gogme in de ploeg. In de slotfase pompten we de ballen naar voren, maar veel rendement leverde dat niet op. Het zou mooi geweest zijn als die kopbal van Olav binnen was gevallen. Of ik positief ben? Tuurlijk, we gaan weer hard aan de slag komende week."

Zondag gaat de reis naar Badhoevedorp waar aangetreden wordt tegen SCPB'22 (fusieclub met onder meer Pancratius). Deze ploeg heeft zes punten uit twee wedstrijden. Hopelijk kan Soest voor een stunt zorgen.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat (46.Justin Bohus); Michael Pashley, Thijs Janmaat, Bart Hooft, Niels Kuus (72. Sander Kijzer); Dave Klarenbeek (78. Sem van Doorn), Luc Hooft, Achraf Chidar (69. Rood), Jim van den Berg (60.Thijn Horvers)); Bryan Saas, Stan Klarenbeek (46. Olav Kuus)

30. 1-0 Thijs Janmaat