SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Saestum JO17-1 - SO Soest JO17-1

Maandag 18 december 2017

Na de 5-1 overwinning op Jonathan O17-1 stond nu Saestum O17-1 op het beker programma. Seastum die overtuigend gewonnen had van Hoofdklasser Hoogland O17-1 maar toch onderaan meedeed in de 1e klasse, of het een makkelijk potje werd was nog de vraag. Na 2 trainingen in de zaal waren we fel genoeg om nu weer op het veld te voetballen, gelukkig was het bij Saestum sneeuwvrij en een prima bespeelbaar hoofdveld.

Vanwege de laag staande zon en de gewonnen tos, wisselde Soest van speelhelft om zo goed mogelijk te kunnen beginnen. Saestum trapte af en de wedstrijd was los, Saestum wat nogal traag was in het spel, zakte ver in en zocht vaak de lange bal achter onze verdediging. De bal was daarom ook vaak te vinden aan een van de voeten van de Soesters, die het baltempo in de 1e helft ook zeer laag had liggen waardoor er weinig drang naar voren was. Het middenveld stond veel stil waardoor er geen aanspeel mogelijkheid was dus moest de lange bal worden gezocht die niet vaak tot een grote kans leidde. Saestum zetten heel soms even druk, maar daardoor ging het baltempo van Soest omhoog en werd er makkelijk onderuit gevoetbald. Af en toe kwamen er kansen van Soest uit een corner, waar een goal uitkwam door Rogier, alleen deze werd afgekeurd vanwege een handsbal. Soest bleef de voetballende oplossingen zoeken en dat lukte een keer, in de 23e min kreeg Rogier de bal in zijn voeten gespeeld en werd neergehaald op zo’n 20 meter van de goal, een eitje dus voor onze vrijetrappenspecialist Didier die de bal een simpel in het hoekje schoot: 0-1. Seastum zocht de lange bal af en toe kwamen er kansen uit voort alleen die werden onschadelijk gemaakt door de verdediging en Hein. Soest bleef kalm en voetbalde rustig de rust in.

 

In de rust werd gezegd dat het bal tempo omhoog moest en meer beweging op het middenveld waardoor er ruimtes zouden komen en dus makkelijker voetbal, Joep ging eruit voor Viktor waardoor wij in een 3-4-3 opstelling gingen spelen op oog voor halve wedstrijd tegen Victoria O17-1 met 10 man.

 

Soest had aftrap en begon rustig aan de wedstrijd, doordat Soest achterin 1 op 1 speelde was er meer ruimte op het middenveld. De ruimtes werden gezocht en gevonden, na goed opbouwend werk belandde de bal bij Ivo die met een schitterende lange bal de ingevallen Lucas zocht, die uit een onmogelijke positie de bal in het doel wist te schieten 0-2. Hierna bleef Soest doorgaan als team, er kwamen steeds meer kansen door een mannetje in de voorhoede, en het goede werk zonder bal van de middenvelder dat er niet was in de 1e helft. Hieruit kwamen vele kansen waaronder een corner in de 58e min van Ivo die de bal bij de 2e paal legde waar Merijn helemaal vrij stond en de bal makkelijk in het doel wist te schieten, 0-3. Saestum gaf de hoop een beetje op, daardoor was het twee minuten later weer raak. In de 60e min na een goede kopbal van Stan richting de keeper kwam Youp eerder bij de bal en kopte raak. 0-4. De wedstrijd was gespeeld, af en toe een paar kleine kansen van beide ploegen die niet tot een doelpunt leidde. Het enige moment na de 0-4 was een conflict tussen de scheidrechter en Luc die vond dat er een overtreding op Stan werd gemaakt waarop de scheids raar handelde door zijn hoofd tegen het hoofd van Luc te zetten waardoor Luc geel kreeg voor het verzet dat hij daar weer op gaf. Hein vond dit ook raar handelen van de scheids en kreeg ook geel voor commentaar.

 

Opstelling:

Hein Janmaat, Joep Janmaat (Viktor Koene) Luc Hooft ©, Stan van Asch, Huey de Jong (Niels kuus) Valentijn Hop, (Lucas van Loon) Ivo schenk, Merijn Brons (Thijmen Barendregt) Didier Aprahamian, Rogier Eggens, Youp van Zonneveld.

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Bres [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Bikedeals [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
BIN System [kopie]
Votrans [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
MidCoat [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Yourlease [kopie]
Wonnink [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Hengel [kopie]
Optimum [kopie]
Actiforce [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Brouwer [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boedelz [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kostencheck [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Smorenburg [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
WeFulfil [kopie]
Dam [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Overhees [kopie]
Stalenhoef [kopie]
KOK [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
De Jong [kopie]
Heineken [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Reijerse [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
ING [kopie]
Hoogt [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88