SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Ondanks verlies toch positieve gevoelens bij SO Soest

Zondag 09 oktober 2022

Ondanks de hoge druk van tegenstander SCPB'22 leek SO Soest het eerste competitiepuntje over de eindstreep te tillen. Helaas...in de 89ste minuut scoorde de ploeg uit Badhoevedorp uit een verre ingooi de winnende goal. Dat het in de slotseconden ook nog 3-1 werd was puur voor de statistieken. Soest had gezien de ijver en een zeer goede eerste helft recht op een puntje. Weer een nederlaag, de derde opeenvolgende. Toch overheerst een positief gevoel.

In de eerste helft kon Soest zich prima meten met de tegenstander. De thuisploeg, ontstaan uit een fusie tussen Pancratius en SC Badhoevedorp, had de maximale score op zak. Maar daar was in de wedstrijd weinig van te zien. Soest kon zich prima meten en had recht op de openingsgoal. Met Olav Kuus als kopsterk aanspeelpunt in de spits en de snelle Stan Klarenbeek en Bryan Saas op de flanken kon Soest veel gevaar stichten. Een bal op de paal, een poging voorlangs en goed keeperswerk voorkwamen een voorsprong van Soest.

De tegenstander bleef wel dreigend in de tegenaanval en ook zij hadden een lange spits die veelvuldig gezocht werd. Soest kwam de aanvalsgolven goed door tot de 32ste minuut. De bal werd teruggelegd en vanaf de rand zestien werd keeper Justin Bohus kansloos gelaten. 

Soest kreeg zes minuten later toch loon naar werken. Thijs Janmaat verzond opnieuw een verre crosspass waarmee hij Bryan Saas de diepte instuurde. De snelle buitenspeler nam de bal in een vloeiende beweging aan en liet direct zijn tegenstander de hielen zien. De messcherpe voorzet werd door Jim van den Berg naar binnen gegleden. Twee minuten later leek Soest zelfs op voorsprong te komen. Het was weer Bryan Saas die voor gevaar zorgde. De scheidsrechter zag, jammer genoeg, een overtreding in de schouderduw van de Soester. De knap ingeschoten goal werd afgekeurd. 

Op slag van rust een domper voor Soest, maar vooral voor aanvoerder Thijs Janmaat. Hij onderschepte een diepe bal, maar kwam zo verkeerd terecht dat hij met een knieblessure moest worden afgevoerd. 

Door de blessure van Thijs moest Bart Hooft een linie terug. De wijzigingen zorgden bij de start van de tweede helft voor wat onrust. Maar Soest kreeg weer vat op het spel. Maar in tegenstelling tot de eerste helft wisten de blauwwitten zich minder goed onder de druk van SCPB uit te spelen. Het ging steeds maar net goed als er weer een hoge bal voor het doel van Justin verscheen. De Soest-keeper hield zijn doel voortreffelijk schoon en de verdedigers wisten met kunst- en vliegwerk voor opruiming te zorgen. 

Toch ging het dus mis in de laatste minuut. In de blessuretijd probeerde Soest met Ibrahim Chidar en debutant Tycho Dorrestein de gelijkmaker te forceren. Maar helaas kwam de treffer aan de overkant. 

In de slotfase raakte Justin Bohus nog geblesseerd. Vanaf deze plaats veel sterkte. 

Trainer Bas Dreef was, ondanks de nederlaag, toch positief. ,,In het eerste kwartier waren we zoekende, maar daarna werden dominant en dat resulteerde in prima voetbal en vier 'honderd-procent-kansen'. In die afgekeurde goal van Bryan zag ik overigens geen overtreding. Dat Thijs uitviel was een tegenvaller, maar we pakten het goed op. In de tweede helft hadden we moeite om onder de hoge druk vandaan te voetballen en waren zij dreigend met corners en verre ingooien met een hoop lengte voor de goal. Zonde dat we hem toch op die manier in laatste minuut tegen kregen. Maar ik heb een hoop positieve dingen gezien waar we mee verder kunnen. Bovendien, we hebben tegen de top 3 gespeeld, die nul verdwijnt heus wel. Genoeg perspectief voor punten de komende weken. Ik hoop wel dat de blessures van Thijs en Justin meevallen."

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Luc Hooft, Michael Pashley, Thijs Janmaat (45. Thijn Horvers), Niels Kuus (90. Tycho Dorrestein); Sander Kijzer, Bart Hooft, Jim van den Berg (90. Ibrahim Chidar), Bryan Saas, Olav Kuus, Stan Klarenbeek (60. Bas Epskamp)

32. 1-0
38. 1-1 Jim van den Berg
89. 2-1
93. 3-1


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
KOK [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
De Jong [kopie]
Actiforce [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Overhees [kopie]
Yourlease [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
BIN System [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bikedeals [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hengel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Dijkstra [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Reijerse [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
ING [kopie]
Heineken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Brouwer [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Optimum [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
MidCoat [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Boedelz [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Smorenburg [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
WeFulfil [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Dam [kopie]
Hoogt [kopie]
Votrans [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88