SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

JBV Netwerk Notarissen een boek waard

Dinsdag 25 oktober 2022

‘Geen enkele dag lijkt op de andere’

Het werk van een notaris is divers. Marije Bruning, één van de notarissen van het kantoor JBV Netwerk Notarissen beaamt dat en ze klopt op de stevige tafel. ,,Aan deze tafel gebeurt heel veel. Huizen verwisselen van eigenaar, ondernemingen worden opgericht, samenlevingscontracten worden afgesloten of juist ontbonden, testamenten worden besproken en beschreven en verdelingen worden met een pennenstreek definitief. Deze tafel is het decor van veel levensmomenten. Alle facetten van het leven komen voorbij, uitdagende casussen maken het werk dynamisch.”

Bij ingrijpende momenten in een mensenleven valt er wel eens een traan of wordt er juist uitbundig gelachen. ,,Dat gebeurt allemaal hier”, vertelt Marije. ,,Ik doe dit werk sinds 1999 en ik kan zeggen dat in die 23 jaar geen een dag op de andere heeft geleken. Ik zou letterlijk een boek kunnen schrijven over de vele levensverhalen die hier in deze kamer verteld zijn. Ons werk is belangrijk. Advies bijvoorbeeld over planning van vermogen en overdracht daarvan naar een volgende generatie. Wil je dat alles goed geregeld is, leg dat dan vast in een testament.”

,,Voorheen kregen wij testamentverzoeken van vooral oudere mensen. Nu merken wij dat ook veertigers en vijftigers graag nu al willen vastleggen wat er later na een overlijden moet gebeuren. Het aantal inhoudelijk juridische vragen stijgt enorm. Erfdienstbaarheid is een onderwerp dat in de belangstelling staat. Recht van overpad, een schuur die al jaren op grond van de buurman staat, overhangende takken. Wij kunnen veel ‘Rijdende-Rechter-situaties’ voorkomen. Het is goed als mensen hun vragen in vertrouwen aan een notaris kunnen stellen.”

Het notariskantoor heeft een rijke historie van meer dan honderd jaar. Wat zal er veel gepasseerd zijn, letterlijk en figuurlijk, in dat fraaie pand aan de Van Weedestraat 2. Onlangs nog, bij de start van de zomer. Marije Bruning deed in aanwezigheid van de gildeleden Frank Spijker (stichting Gildefeesten Soest) en Robin Roskam (voorzitter van de organiserende commissie) de loting voor de Volksspelen. (zie foto).

Marije legt uit: ,,Het lijkt heel simpel voor het Gilde. Ze organiseren de Volksspelen en daar kunnen maximaal 72 teams aan meedoen. Bij 96 inschrijvingen doe je dan ‘even’ een loting. Maar als ploegen uitgeloot worden veroorzaakt dat bij die mensen veel teleurstelling. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat je als vereniging dat uitloten via notariële tussenkomst wil doen zodat de schijn van belangenverstrengeling vermeden wordt.”

,,Zo zijn we vaker betrokken bij loterijen en evenementen van andere organisaties in Soest. We verlenen ook advies bij wijziging statuten bij goede-doelen-organisaties. Dat hoort bij onze maatschappelijke betrokkenheid vinden wij. Wij geven lezingen voor mantelzorgers, we verlenen onze dienstverlening bij de loterij Holland4ALS en we zijn sponsor bij onder meer SO Soest. We willen midden in de Soester samenleving staan.”

Het notaristeam van JBV Netwerk Notarissen bestaat uit twee personen; Marije Bruning en Dries de Visser. ,,De opvolger van Dries hebben we al in huis”, verklapt Marije. ,,Lineke Folkers is senior kandidaat-notaris en zal beëdigd worden tot notaris zodra Dries met pensioen gaat.”

Jager Bokdam De Visser Netwerk Notarissen is telefonisch bereikbaar via (035) 603 98 39, e-mail info@jbvnotarissen.nl site: jbvnotarissen.nl  

Tekst en foto: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Bres [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Brouwer [kopie]
Heineken [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Kostencheck [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Votrans [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Boedelz [kopie]
KOK [kopie]
Wonnink [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
WeFulfil [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
BIN System [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
De Jong [kopie]
ING [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Van Hengstum [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
MidCoat [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Yourlease [kopie]
Overhees [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Dijkstra [kopie]
Optimum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hengel [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Dam [kopie]
Hoogt [kopie]
Smorenburg [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bikedeals [kopie]
Reijerse [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88