Soest morele winnaar na treffer in blessuretijd

Maandag 31 oktober 2022

SO Soest leek in de streekderby in en tegen Hooglanderveen op een nederlaag af te stevenen. Het zou de vierde dit seizoen worden. Totdat Jim van den Berg in de laatste minuut van de blessuretijd werd gelanceerd. De Soester spits werd gevloerd in het strafschoppengebied en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Olav Kuus benutte de pingel. Een puntendeling die weer genoeg stof tot napraten en vertrouwen voor de competitie geeft.

Trainer Bas Dreef maalde niet om de term 'gestolen punt' die vooral aan het geel-blauwe kamp te horen was. ,,Dat mogen ze zeggen, ik vind het prima zo." De trainer van SO Soest had recht van spreken. Soest ging het grootste gedeelte van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker nadat het in de 53ste minuut op achterstand was gekomen. ,,We waren op zoek naar de ontsnapping", sprak Bas na afloop. De verre uittrap van keeper Hein Janmaat, het doorkoppen van invaller Sem van Doorn en de actie van die andere invaller Jim van den Berg zorgden voor een niet meer verwacht punt. De door Olav ingeschoten pingel en het eindsignaal een paar tellen daarna was voor veel Veners het moment om scheidsrechter Van Schoonderwoerd te belagen, dat kostte de thuisploeg nog een aantal gele kaarten.

Toch had Hooglanderveen de puntendeling aan zichzelf te wijten. Het had een aantal opgelegde mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig voor Soest stak doelman Hein Janmaat in een goede vorm en hield hij zijn ploeg in de race. Soest speelde een goede wedstrijd met onder meer Achraf Chidar als uitblinker op het middenveld. Na vijf wedstrijden staat de teller op twee competitiepunten. Bas Dreef: ,,In de eerste wedstrijden verloren we op details. Dat zijn dure missers en dat heeft vooral met het gebrek aan ervaring te maken.”

Na deze 'halve thuiswedstrijd' met circa 150 Soesters langs de lijn en veel daarvan actief tijdens de derde helft in het clubhuis van Hooglanderveen, volgt komende zondag een thuisoptreden tegen Sporting Martinus. Aftrap 14:00 uur en hopelijk kan dan de eerste driepunter van het seizoen binnengehaald worden.

Hoogtepunten van de wedstrijd zijn hieronder op beeld te zien:

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Michael Pashley, Bart Hooft, Bas Epskamp (75. Thijn Horvers), Niels Kuus (83. Sem van Doorn); Luc Hooft, Achraf Chidar, Sander Kijzer (68. Dave Klarenbeek); Stan Klarenbeek (68. Jim van den Berg), Olav Kuus, Bryan Saas

53. Ilias Bezzahi 1-0
90+8. Olav Kuus 1-1