SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Eerste overwinning voor Soest smaakt naar meer

Zondag 20 november 2022

Eindelijk wist SO Soest het zoet der overwinning te smaken. Op een kletsnat veld beloonde SO Soest zichzelf en het publiek op een glansrijke driepunter tegen KDO. Een verdiende overwinning op basis van inzet maar zeker ook van goed spel. Achteraf gezien had Soest het zich misschien wel te moeilijk gemaakt tegen de ploeg uit De Kwakel, maar een kniesoor die daar op let. De overwinning is binnen, werd met het hele team gevierd en de zege smaakt naar meer. 

Vooraf had supporter, tevens spelersmoeder, Jozefien Hooft al een goed voorgevoel. Toen het team van de week, hand in hand, met de Soest-elf het veld opkwam en er door omstanders werd geroepen om een yell, schreeuwde Jozefien: ,,Yell, yell, yell, vandaag winnen ze wel...!" Ze bleek gelijk te krijgen.

Soest begon overtuigend aan de wedstrijd en probeerde snel op voorsprong te komen. KDO was naar Soest gereisd met een gehavend team met de 16-jarige Roy van der Knaap van de JO18-1 als keeper. De gasten waren dan ook voorzichtig en trokken een roodwitte muur op voor de Soesters die vanaf de flanken gevaar wilden stichten. Met soms kunst- en vliegwerk wist de dappere Van der Knaap zijn doel schoon te houden. 

KDO kwam verrassend op voorsprong. Dave Klarenbeek verdedigde slordig uit en wilde zijn balverlies goedmaken met een wilde sliding in het strafschoppengebied. Een penalty was het gevolg en deze werd overtuigend ingeschoten. 

Helemaal zeker kan je het nooit weten, maar Dave leek meer gif in zijn spel te hebben na zijn ongelukkige start. Zo kan de uitstekende actie in minuut 25 wel uitgelegd worden. De rechtsback veroverde de bal, stoomde op naar de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die door Jim van den Berg werd binnengeknikt. 

De jacht op meer was geopend en de voorsprong leek een kwestie van tijd. Achraf Chidar leek met een vlammend schot te scoren, maar Van der Knaap had een prima reflex in huis en hield zijn ploeg in de race. Sterker nog, drie minuten na de redding van de KDO-doelman lag de bal aan de overkant in het net. De Soester verdediging kreeg het leer niet goed weggewerkt en met een geplaatst schot, onderkant lat, stond het 1-2 voor de gasten. 

In de tweede helft moest het dan maar gaan gebeuren en Soest stormde met hartverwarmende inzet op naar het doel van Van der Knaap. KDO kon aanvallend weinig meer doen en achterin heerste Soest met goede intercepties en als het nodig was waren er prima reddingen van Hein Janmaat. Het werkelijke gevaar voor het doel was aan bij het KDO-doel waar het een kwestie van tijd leek voordat de gelijkmaker zou vallen. Achraf Chadir had nog de pech dat zijn inzet van de lijn werd gehaald, maar dat was met de inzet van Olav Kuus niet mogelijk. Verrassend schoot hij vanuit de tweede lijn kiezelhard de bal in de kruising.

Soest ging in het laatste kwartier vol vertrouwen op zoek naar de winnende treffer. Invaller Bryan Saas kwam vanaf de rechterkant een paar keer gevaarlijk door. Zijn goede invalbeurt werd bekroond met de winnende treffer door een goede voorzet van dichtbij binnen te werken. De laatste minuten werd het nog spannend, maar KDO wist de verdiende overwinning van Soest niet meer in gevaar te brengen. De overwinning werd luidkeels begroet en was een mooie beloning voor het team, staf en zeker ook voor het ruime tiental jeugdleden dat met spandoeken, rookbommen en aanmoedigingen het team twee keer drie kwartier onophoudelijk steunde. 

Bas Dreef was een tevreden trainer na afloop: ,,De winst was zeker verdiend. Eindelijk beloning voor ons harde werken. We hebben het zelf afgedwongen. Natuurlijk zijn we opgelucht dat de eerste overwinning binnen is en de jongesn beseffen dat het kan met deze ploeg. Ook mooi om te constateren is de mentale weerbaarheid die getoond is. Al met al een mooie teamprestatie en nu doorpakken!"

Dat doorpakken moet dan komende zondag gebeuren als Soest op visite gaat bij DSOV in Vijfhuizen.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Dave Klarenbeek, Michael Pashley, Bart Hooft, Bas Epskamp; Luc Hooft, Achraf Chidar, Thijn Horvers (72. Stan Klarenbeek); Sem van Doorn, Jim van den Berg (61.Bryan Saas), Olav Kuus

9. 0-1
25. 1-1 Jim van den Berg
44. 1-2
72. 2-2 Olav Kuus
88. 3-2 Bryan Saas


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Hengel [kopie]
ING [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boedelz [kopie]
Kostencheck [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Yourlease [kopie]
BIN System [kopie]
Optimum [kopie]
Dijkstra [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
WeFulfil [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Reijerse [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Overhees [kopie]
Dam [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Smorenburg [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hoogt [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
De Jong [kopie]
Votrans [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
KOK [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Heineken [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bres [kopie]
Actiforce [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88