Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest verliest van fysiek sterk DSOV

Zondag 27 november 2022

Na de fraaie overwinning, vorige week op KDO, waren de verwachtingen positief voor de wedstrijd tegen DSOV. Een ploeg uit de onderste helft van de ranglijst zou wellicht weer voor een overwinning kunnen zorgen. Helaas was de tegenstander net wat slimmer, fysiek een stuk sterker en efficient in de afronding. Soest keerde met lege handen terug uit Vijfhuizen.

Met Justin Bohus in het doel en verder met de bekende namen begon Soest sterk. De ploeg stond weliswaar na acht minuten op een 1-0 achterstand, maar na twintig minuten stond een 1-2 voorsprong op het scorebord. Olav Kuus was tot twee keer toe de doelpuntenmaker. Na een kwartier spelen mocht de spits aanleggen voor een penalty en zes minuten later was Olav het eindstation bij een goede aanval en tikte hij de voorzet van Bas Epskamp binnen.

DSOV deed wat terug, een hoge voorzet werd door de rechtsbuiten bekroond met een schot op de paal. Na een half uur kwam de gastheer op gelijke hoogte. Een diepe bal werd voorgezet en bij de tweede paal binnengekopt.

De wedstrijd ging gelijk op, maar Soest hield de ruimtes te groot waardoor DSOV de tijd en ruimte kreeg om te combineren.

Het eerste kwartier van de tweede helft is moeilijk voor SO Soest. DSOV won duels, was fel en Soest kwam amper uit de laatste linie. In de zeventigste minuut profiteerde DSOV van een foute uittrap en een kleine tien minuten later werd de wedstrijd beslist wanneer een corner doeltreffend wordt ingeschoten en een aantal spelers niet bij de les is. Op basis van de tweede helft een terechte nederlaag. SO Soest heeft geen kans gehad. DSOV had fysiek sterke spelers en veel goede lange crossballen.

De komende twee thuiswedstrijden, de laatste wedstrijden van 2022, tegen achtereenvolgens DCG en Altior moet Soest laten zien het veel beter te kunnen dan deze zondag.

Opstelling SO Soest; Justin Bohus; Dave Klarenbeek (46. Niels Kuus), Michael Pashley, Bart Hooft, Bas Epskamp (80. Stan Klarenbeek); Luc Hooft, Thijn Horvers (46. Sander Kijzer), Jim van den Berg, Sem van Doorn, Olav Kuus, Achraf Chidar (68. Bryan Saas)