SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Donderdag 15 december 2022

September 2022. Het voetbal seizoen gaat nu echt beginnen, het blauwe team is samengesteld door de beleidsbepalers van S.O. Soest. Waar menige verenigingen nog met selecties werken, slaat Soest een andere weg in met kleurenteams waar team blauw onderdeel van is geworden.

Nou het was direct spannend. De eerste wedstrijd en gelijk al een strijd; 6-5 winst tegen onze derby vrienden van VVZ! Sorry Eloi…, maar jouw zoon had wel een prachtige treffer op zijn pantoffel vanuit de lucht! Een heerlijke ochtend en dan ook nog de eerste keer douchen samen (met onderbroeken aan uiteraard…. Of toch niet? Het werd al snel buikschuiven over de douchevloer en een hoop lol met elkaar!).

De eerste wedstrijd gewonnen, dat smaakte naar meer! Helaas, het mocht niet baten. Team blauw was ingedeeld in de eerste klasse en je kon merken dat Soest het lastig had. Waar andere verenigingen nog met selecties spelen, had Soest naar de kwantiteit gekeken en in de breedte elk team in elke kleur zo sterk/gelijkwaardig mogelijk proberen te maken. Dit resultaat was maar een getal, want wat een toppers zijn deze jongens van team blauw. Waar sommige nog moeite hadden om mee te komen tegen hun leeftijdsgenoten, zag je een mooie groei komen. Het team begon beter en beter te worden. Een ieder begon een plekje te vinden op het veld en er werd veel aandacht aan ze besteed vanaf de zijlijn. Elke wedstrijd stonden de ouders van onze toppers trouw aan de zijkant en hoe!

Het vertrouwen begon te groeien bij team blauw. Waar na de eerste winst regelmatig werd verloren, begonnen de blauwe leeuwen steeds beter en beter te voetballen. Ze konden soms aan de winst ruiken, maar het lukte net niet. Hierdoor bleven de mannen trouw naar de training komen en gingen steeds beter hun best doen om de laatste horde te kunnen nemen. 

Na de eerste seizoenshelft werden wij in de tweede klasse ingedeeld en hadden natuurlijk de ervaring van de eerste klasse als bagage meegenomen. Dit resulteerde nog niet gelijk in winst, maar de wedstrijden kwamen dichter en dichter bij elkaar. Soms gaf de trainer aan “het maakt niet uit” wat het eerste kwart gespeeld is, het gaat om het laatste kwart! Na drie keer 10 minuten te hebben gespeeld, gaven deze mannen zich helemaal in de laatste 10 minuten en dat leverde vaak winst op van het laatste kwart of een gelijk spel. En ondanks verlies van de wedstrijd, in penalty’s nemen is team blauw de beste, waar Nederland trots op kan zijn………..

Het seizoen liep langzaam tegen het einde en de teams worden opnieuw samengesteld. Helaas, maar waar. Waar een ieder zijn plekje begon te vinden, zullen deze kanjers weer opnieuw aan een nieuw voetbalavontuur moeten beginnen. Wees gerust, elke dinsdag en donderdag zien wij elkaar weer op de training. Deze mannen konden zich hier echter niet in vinden en wilden samen sterk eindigen. En hoe! De voorlaatste wedstrijd uit tegen het altijd lastige Nieuwland land werd een topwedstrijd! Waar een ieder het te koud vond, gingen deze mannen in hun korte broek het veld op om de eerste punten te pakken. Wij hadden samen afgesproken wie te lang stil staat in de kou wordt gewisseld, want onderkoeling wilden wij niet hebben. Helaas waren er wel twee afmeldingen, maar er kwamen twee kanjers vanuit de Leeuwen ons team versterken (bedankt Tyas en Zayn). De nieuwe talenten deden niet onder voor de rest en zij konden zich prachtig in het team ontplooien als volwaardige spelers van team blauw.

De druk lag erg hoog, maar de mannen gingen nu op positie spelen en hielden zich allemaal aan de gemaakte afspraken. De ene na de ander kans werd er gecreëerd, maar leidde nog niet tot een doelpunt. Net het voetje, paal, lat en een nagel die de pret van een doelpunt tegen hield. De mannen bleven druk houden op de bal en het ging een keer fout. Een uitbraak van de tegenpartij, maar daar was hij weer “de Beer van de Meer” of ook wel bekend als “de lek van PEC”. Nou de lek van PEC was het niet, wat een redding na deze uitbraak van de tegenpartij. Je merkte door deze redding, dat het keerpunt nabij was. De mannen werden feller en feller. Neusjes naar de bal en ze begonnen compacter samen te spelen, waardoor onze verdediging beter ging staan. Er was geen doorkomen meer aan voor de tegenstander en de aanvallers konden mooi vanuit het middenveld hun kwaliteiten tonen. Het resulteerde in een prachtige 7-0 overwinning van onze blauwe helden!

En dan de laatste wedstrijd in deze samensteling. Het winnende gevoel was er weer en zoals de trainer eerder aangaf, het gaat niet om het begin, maar hoe je eindigt. Waar de KNVB nog aan het twijfelen was om de wedstrijd uit te stellen i.v.m. het weer, wilden deze mannen er niets van weten. Vol goede moed traden deze mannen  aan in een volwaardig team. Een mooie afsluiter dat iedereen er was van team blauw en hoe. 1-0 achter in de eerste minuut. De papa’s en mama’s stonden in de kou en de koffie werd rijkelijk gehaald om warm te blijven. De mannen lieten zich niet leiden door een 1-0 achterstand en snel creëerde Soest de ene na de andere kans. Dit resulteerde helaas nog niet in een doelpunt.

Maar dan toch, daar kwam een prachtig schot uit de tweede lijn. Over de doelman heen en S.O. Soest dacht daar gaat hij, maar helaas waren er nog twee andere doelmannen… De scheidsrechter floot en na kort overleg met de tegenstander werd er een welverdiende penalty gegeven, maar zonder rode kaart. De penalty werd genomen en zoals eerder omschreven, waren wij hier niet bang voor! Deze penalty werd dan ook hard binnengeschoten en dat resulteerde in 1-1. De mannen bleven goed door voetballen en het werd al snel 2-2.

Ze bleven in positie voetballen en ja hoor, de mannen konden elkaar uit het niets vinden en het werd al snel na een doorkopmoment 3-2. De spanning bleef ongekend, maar op een gegeven moment werd de bal op het middenveld prachtig opgepakt en de speler maakte prachtige acties richting de zijlijn. Hij gaf een prachtige pass voor het doel en daar stonden twee van het team al op de bal te wachten. Door het fantastische positie spel, kon deze bal natuurlijk makkelijk ingetikt worden en dat resulteerde in een prachtige 4-2 overwinning! Hierna deed team blauw er nog een schepje boven op. De ene na de andere penalty werd gestopt door onze keeper en de ballen werden prachtig in het doel geschoten door onze andere talenten.

Na het douchen de kantine in en even samen zijn om het eerste voetbalseizoen en het laatste fluitsignaal te vieren als team blauw. Helaas, de papa’s hadden weer een excuus gevonden om toch nog even “een drankje te doen” en na te praten. Om 15.00 uur werden er twee bowlingbanen gehuurd bij “Bowling Overhees”.  Na het bowlen nam “lekkere trek” de overhand en werd er met de groep gezellig afgesloten onder het genot van een heerlijke pannenkoek van “De Smickel”.

Wij willen graag onze toppers van team blauw bedanken!

Yaron, Timo, Harvey, Milo, Alfons, Muhammed, Tyler en Floris


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Zwart Mul [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Smorenburg [kopie]
Dijkstra [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Dam [kopie]
Reijerse [kopie]
Hengel [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boedelz [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Actiforce [kopie]
Hoogt [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Hengstum [kopie]
MidCoat [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Heineken [kopie]
Overhees [kopie]
Kostencheck [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bres [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
De Jong [kopie]
ING [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Optimum [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Wonnink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
WeFulfil [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Yourlease [kopie]
Brouwer [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Stalenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Votrans [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88