SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Eeuwoud Loodgieters- en Verwarmingsbedrijf Reijerse klaar voor toekomst

Donderdag 15 december 2022

Op bezoek bij Loodgieters- en verwarmingsbedrijf Reijerse komt het onderwerp ‘energietransitie’ altijd ter sprake. ,,Wij hebben er dagelijks mee te maken”, vertelt eigenaar Gerard Kuyer. ,,Steeds meer mensen stappen over naar een aardgasvrije techniek of aardgasvrije aansluiting zoals een duurzaam warmtenet. Ons bedrijf is opgericht in 1918 en heeft in die 104 jaar al de nodige energietransities meegemaakt. Maar de omschakeling naar aardgasvrije bronnen is natuurlijk heel ingrijpend voor zowel installateurs als consumenten. In de bestaande bouw blijft de cv-ketel nog wel dominant, maar nieuwbouwwoningen zijn in toenemende mate aardgasvrij.”

Het vorig jaar gerealiseerde Villa Eikenhorst bij de kruising van de Jachthuislaan en de Koningsweg is een voorbeeld van nieuwbouw waarbij geen aardgasvoorzieningen meer nodig zijn. Een ander in het oog springend project is de nieuwbouw van d’Oude Enghe aan de Middelwijkstraat. Dat verhaal is bekend. De bekende kroeg/sportcafé werd door brand verwoest. De nieuwbouw is in volle gang en de installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door de monteurs van Reijerse.

Zonnepanelen
Het loodgieters- en verwarmingsbedrijf geeft zelf graag het goede voorbeeld om duurzaamheid te promoten. Gerard wijst naar het dak van het bedrijfspand aan de Laanstraat en vertelt: ,,We gaan het pand dit voorjaar verduurzamen met zonnepanelen en de achterkant van ons pand is gerenoveerd en opgeknapt. Zonnepanelen zijn voor ons een belangrijke investering die zichzelf terugbetaalt. Zo zijn wij ook klaar voor een schone toekomst.”

De energietransitie: consumenten zien stapje voor stapje de nut en noodzaak in van de overstap naar duurzame verwarming. De omschakeling naar aardgasvrij wonen gaat echter langzaam.

Gerard: ,,Alleen inzetten op volledig aardgasvrij wonen is niet genoeg. Hybride warmtepompen kunnen als tussenstap een belangrijke rol spelen op weg naar aardgasvrij. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp en een cv-ketel. Je verwarmt je huis op stroom en op heel koude dagen springt de cv-ketel bij. Dit levert energiebesparing en CO2-winst op in vergelijking met de traditionele cv-ketel die volledig op aardgas draait.”

De stijgende gasprijs is volop in het nieuws op dit moment. De verwachting is dat de vraag naar duurzame technieken hierdoor verder zal toenemen en versnellen. De flinke energiebesparing door het gebruik van een hybride warmtepomp kan oplopen tot wel 70%.

Gerard: ,,De vraag neemt dan ook toe en daar spelen wij op in. Onze monteurs zijn dagelijks door het hele land actief. Momenteel hebben wij zo’n twintig man in dienst en wij zijn altijd op zoek naar jonge en gemotiveerde collega’s die we aan ons professionele team kunnen toevoegen.”

Opvang vluchtelingen
Een bijzondere klus voor Reijerse is het verzorgen van installatiewerkzaamheden voor 59 stacaravans bij recreatieterrein De Woensberg in Blaricum. Gerard: ,,In die stacaravans worden tientallen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, uit Oekraïne opgevangen. De caravans zijn een tijdelijke oplossing voor de opvang en bieden twee jaar lang onderdak aan vluchtelingen die nu al in de regio verblijven.”

Uitgebreid dienstenpakket
,,Ons dienstenpakket bestaat uit het aanleggen vernieuwen/aanpassen van gas-, water- en afvoerleidingen en van (complexe) CV installaties; advisering en uitvoering van verwarming, mechanische ventilatie en airco-systemen; reparatie/onderhoud en vervanging van sanitair e.d. en verzorging van dakbedekking en (specialistisch) lood- en zinkwerk.”


Loodgieters- en Verwarmingsbedrijf Reijerse B.V. is gevestigd aan de Laanstraat 20A. Voor meer info: www.reijersebv.nl.

Tekst en foto: Peter Beijer


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
DCG - SO Soest Zondag 17 maart 14:00 uur
SO Soest - Sporting Martinus Zondag 24 maart 14:00 uur
SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

KOK [kopie]
Dam [kopie]
Hengel [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Votrans [kopie]
Smorenburg [kopie]
Bres [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Actiforce [kopie]
Overhees [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Stalenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Dijkstra [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Bikedeals [kopie]
Reijerse [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Optimum [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Boedelz [kopie]
Heineken [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Kostencheck [kopie]
ING [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
WeFulfil [kopie]
De Jong [kopie]
Hoogt [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Yourlease [kopie]
Wonnink [kopie]
Brouwer [kopie]
De Staelenhoef [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88