SO Soest
SO Soest
JO16-1 kampioen

JO16-1 kampioen

Moeders als Team van de Week

Moeders als Team van de Week

Geslaagd 38ste voetbalkamp

Geslaagd 38ste voetbalkamp 

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Pijnlijk verlies tegen Bloemendaal

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest laat zich overbluffen tegen ZSGOWMS

Zondag 05 februari 2023

Alle seinen stonden op groen op het moment dat SO Soest en ZSGOWMS de kleedkamers ingingen voor de rust. SO Soest had de wedstrijd volledig onder controle, leidde terecht met 1-0 en had in het eerste bedrijf zelfs mooie kansen op een tweede treffer. Kortom: in de tweede helft moest het gaan gebeuren. Met de wind in de rug en een tegenstander op achterstand zou er voldoende ruimte komen. Helaas liep het net even anders. 

Na de rust werden de Amsterdammers door een gemakkelijk gegeven penalty op het juiste spoor gezet. De tweede helft werd hectisch en de tegenstander probeerde met allerlei provocaties Soest uit het spel te halen. Eén Amsterdammer ging wel erg ver in zijn rol en keek een kwartier voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht dus voortijdig inrukken. Maar toen waren de bakens al verzet en leidde de nummer 3 van de ranglijst met 1-3. 

Zo zonde, want SO Soest speelde een goede eerste helft. Het was duidelijk dat SO Soest had geleerd van de kansloze en zoutloze vertoning een week eerder. Met hartverwarmende inzet werd het doel van de sterke tegenstander opgezocht. Na een klein half uur spelen werd de dadendrang van de Soesters beloond. Een fraaie aanval over de linkerkant bracht de opgekomen back Bas Epskamp vrij voor het doel. Met een bekeken schuiver in de verre hoek liet hij de boomlange keeper van ZSGOWMS kansloos. 

Soest controleerde en beheerse de wedstrijd, tot zichtbaar ongenoegen van de tegenstander. Kansen kwamen er op een tweede goal. De kopbal van Olav Kuus had iets lager gemikt moeten worden en in de slotminuten van het eerste bedrijf kopte Achraf Chidar naast het doel. 

Maar zoals reeds verklapt in de aanhef van dit verslag. SO Soest kon de vorm niet vasthouden en liep in de tweede helft in het mes van de tegenstander. De Amsterdamse ploeg had een penalty nodig om in het zadel te komen. Toegegeven: de elfmeter werd wel gemakkelijk gegeven toen de ZSGO-spits een duwtje van Luc Hooft in zijn rug voelde en gretig ter aarde stortte. Maar de scheids had er goed zicht op en wees net zo gretig naar de penaltystip. 

De gelijkmaker kwam te vroeg voor Soest en waar in de eerste helft de spelers elkaar goed wisten te vinden, waren de ruimtes in de tweede helft te groot. ZSGOWMS lokte overtredingen uit, speelde op het randje en soms eroverheen en had een invaller in het veld gebracht die bijna smeekte om eruit gestuurd te worden (wat dus ook gebeurde). 

Soest kwam een aantal keer goed weg en de paal stond een goal in de weg. In de 64ste (verdedigingsfout) en 69ste minuut (vrije trap) scoorde de tegenstander dan toch en leek de wedstrijd beslist. Soest perste er nog wel een goed slotoffensief uit waarin zeker gescoord had kunnen worden. Invaller Tijmen Brons raakte de lat en ook andere spelers waren dicht bij een doelpunt. 

Trainer Bas Dreef was teleurgesteld over de nederlaag, maar zag ook wat lichtpuntjes: ,,We waren dominant in de eerste helft en hadden tot tien minuten voor rust volledige controle. Daarna ging de tegenstander meer druk zetten. We konden steeds de vrije man vinden en eigenlijk hadden we de 2-0 moeten maken. Olav met die kopbal en Luc uit een vrije trap hadden goede kansen. De tweede helft begint natuurlijk dramatisch met die pingel. HIj was wel heel gemakkelijk gegeven, maar ik stond er te ver vanaf om dat juist te beoordelen.  Bij de 1-2 zien wij er slecht uit en de 1-3 uit een vrije trap, tja bij deze ploeg is dat op die afstand gewoon een kans. We hebben nog voldoende kansen gehad in de tweede helft. Die pingel blijft jammer, als het langer 1-0 blijft moet ik het nog zien. Zeker met de ruimtes die dan ontstaan met het inbrengen van Bryan en anderen. Maar goed, we hebben geen verdere schade opgelopen richting plek 8, maar we hebben nu wel driepunters nodig. Dat is duidelijk. Ik ben vandaag wel blij met de reactie van de ploeg na de slechte pot tegen VVZA."

Komende zondag een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Roda'23. Daarna volgt een blok van vijf wedstrijden met daarin vier thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens: VVZA, Sporting'70, SCPB'22, DIOS (uit) en Hooglanderveen. 

Opstelling: Hein Janmaat; Dave Klarenbeek (75. Nico Safarov), Michael Pashley, Niels Kuus (82. Stef Herder), Bas Epskamp; Bart Hooft, Luc Hooft (75. Thijn Horvers), Achraf Chidar, Jim van den Berg (62. Tijmen Brons), Olav Kuus, Sem van Doorn (62. Bryan Saas)

27. 1-0 Bas Epskamp
46. 1-1
64. 1-2
69. 1-3


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Start Avondvierdaagse bij SO Soest Maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 
Breedte Jeugdtoernooi Zaterdag 1 juni
Veleka Logistics International Talent Tournament Weekend 8 en 9 juni
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 15 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

WeFulfil [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bres [kopie]
Heineken [kopie]
KOK [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Optimum [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
BIN System [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Votrans [kopie]
ING [kopie]
Dam [kopie]
Reijerse [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Brouwer [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Kostencheck [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
MidCoat [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Bikedeals [kopie]
Overhees [kopie]
De Jong [kopie]
Boedelz [kopie]
Dijkstra [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Hoogt [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Wonnink [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Actiforce [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88