SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Blessuretijd kost Soest twee punten

Zondag 12 februari 2023

De officiele speeltijd zat er al op en Soest stond op voorsprong dankzij een goal van invaller Tijmen Brons die in de 89ste minuut een voorzet van Bryan Saas, die andere succesvolle invaller, koppend had afgerond. Een welkome driepunter, waar de ploeg van trainer Dreef al een tijdje naar snakt, zat in het verschiet. Helaas kreeg Soest een 'indirecte' voor de kiezen en die werd, na een scrimmage, in een doelpunt omgezet. Twee punten verloren dus, maar opnieuw kan de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd. 

Bas Dreef vond het gelijkspel op basis van spelbeeld en kansenverhouding logisch. Soest en Roda hielden elkaar in evenwicht. In de eerste helft kregen beide teams een aantal opgelegde kansen. Hein Janmaat was de sta-in-de-weg voor de thuisploeg en Achraf Chidar en Olav Kuus hadden ook mogelijkheden om de score te openen. De brilstand in de rust was dus terecht.

De trainer had een goede hand van wisselen, want de invallers Nico Safarov en Bryan Saas braken de wedstrijd bij de start van de tweede helft open. De voorzet was van Nico en de doeltreffende kopbal van Bryan. Soest kon niet lang genieten van de voorsprong want acht minuten later was de stand gelijk. Bas Dreef: ,,Een doelpunt dat uit de lucht viel. We stonden open in de omschakeling, zodat de tegenstander een voorzet knap kon inkoppen bij de tweede paal."

Roda drukte door en kwam via een strafschop op voorsprong. De Roda-aanvaller had een fraaie kapbeweging in huis en viel slim over de voet van Jim van den Berg. De pingel werd binnengeschoten.

Zoals wel vaker dit seizoen zat het venijn in de staart. De snelle Bryan had een loopactie over links in huis en vanuit een moeilijke hoek schoot hij knap raak in het dak van het doel. Soest kwam kort hierna op voorsprong. Het was wederom Bryan die een aandeel in een doelpunt had. Nu was hij de man van de voorzet en Tijmen kopte raakt.

De zege leek binnen totdat de scheidsrechter de treuzelende Hein Janmaat bestrafte met een indirecte vrije trap. De trap leverde een scrimmage op. Bas Epskamp haalde de bal nog van de lijn, maar in de rebound ging het leer alsnog binnen. Bas Dreef: ,,Zo zonde. Hein keepte een geweldige wedstrijd en hield ons op een paar momenten op de been. Jammer dat deze actie dan bestraft wordt. Heel knullig op zo’n manier twee punten weg te gooien. Maar terugkijkend; we hebben goeie goals gemaakt, we waren gelijkwaardig aan de nummer vier van de ranglijst en er was veel strijd en beleving. Op jacht naar de driepunters in de komende serie thuiswedstrijden."

Ook deze zondag opnieuw een aantal supporters bij een uitwedstrijd. Verheugend dat leden van SO Soest hun favorieten ook naar uitwedstrijden volgen (zie de foto gemaakt door supporter Siebe Snijders). De komende periode hoeven zij niet ver af te reizen. Komende zondag volgt de eerste thuiswedstrijd van vier binnen een blok van vijf wedstrijden. SO Soest ontmoet op de Bosstraat VVZA. Twee weken geleden (29 januari) werd in Amersfoort nog kansloos met 2-0 verloren. Hopelijk heeft Soest in de tussenliggende periode bijgeleerd en revancheert de ploeg zich tegen de Zeehelden uit Amersfoort. Na deze wedstrijd volgen Sporting'70, SCPB'22, DIOS (uit) en Hooglanderveen. 

Opstelling: Hein Janmaat; Dave Klarenbeek (46. Nico Safarov), Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp; Bart Hooft, Sander Kijzer (74. Stef Herder), Achraf Chidar (74. Tijmen Brons), Jim van den Berg (86. Thijn Horvers), Olav Kuus, Sem van Doorn (46. Bryan Saas)

46. 0-1 Bryan Saas
54. 1-1
62. 2-1
82. 2-2 Bryan Saas
89. 2-3 Tijmen Brons
90+ 3-3

Foto's: Peter van Loon en Siebe Snijders


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bas Bakker Toernooi Zaterdag 22 juni
Feestje Klup van 100 Zondag 30 juni
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Brouwer Wijnhandel [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Votrans [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bikedeals [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer [kopie]
Actiforce [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Hoogt [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Yourlease [kopie]
Bres [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Smorenburg [kopie]
Wonnink [kopie]
De Jong [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Optimum [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
KOK [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
WeFulfil [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Boedelz [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Dijkstra [kopie]
ING [kopie]
Reijerse [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
BIN System [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Heineken [kopie]
Overhees [kopie]
MidCoat [kopie]
Hengel [kopie]
Dam [kopie]
Postcodestroom [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88