Terechte driepunter tegen VVZA

Zondag 19 februari 2023

De gezichten van de spelers en staf stonden na het laatste fluitsignaal op vrolijk. Dat was te begrijpen. SO Soest wist eindelijk, voor het eerst sinds 11 december, weer een driepunter te scoren. De overwinning was terecht. Het elftal leverde een collectieve prestatie en er waren alleen maar voldoendes te noteren.

Wat een verschil met de wedstrijd tegen VVZA die eind januari in Amersfoort werd gespeeld. Soest ging toen kopje onder tegen de Amersfoorters en verloor kansloos met 2-0. De rollen waren nu omgedraaid. De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken en na drie minuten kon de 1-0 al op het scroebord geplaatst worden. Een goede voorzet van Bryan Saas, het doorkoppen van Olav Kuus en vervolgens had Bart Hooft de bal voor het intikken.

Wat een start! Maar VVZA kwam sterk terug en wist een aantal keer dreigend voor het doel van Hein Janmaat te komen. De keeper van SO Soest stak deze middag in een goede vorm en bleek onpasseerbaar en als hij dan toch het onderspit leek te delven was er altijd wel weer een uitblinkende verdediger die redding bracht.

Het was deze zondag typisch zo'n dag dat het niet mis kon gaan. Wij herinneren ons de laatste thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS nog toen Soest, kort in de tweede helft, een penalty tegen kreeg en daarna de wedstrijd uit handen gaf. Nu zat het mee. Bas Epskamp werd door de keeper gevloerd en de scheidsrechter wees naar de stip. Olav had, zoals altijd, geen moeite met de trap van elf meter en verdubbelde de score.

De wedstrijd was na de 2-0 in evenwicht. VVZA probeerde de aansluiting te forceren, maar Soest gaf geen krimp en loerde op de counter. Opnieuw moest er redding gebracht worden op de lijn en goalie Hein had wel een heel stijlvolle redding in huis. De nul bleef gehandhaafd en dat bracht rust in het team.

In de slotseconden mocht aanvoerder Bart zijn foutloze wedstrijd bekronen. Hij schoot de penalty, toegekend na een handsbal van een VVZA'er, onberispelijk tegen de touwen.

De twee penalty's zijn via onderstaand filmpje te zien.

Een prima overwinning van SO Soest dat vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijd. Komende zondag, opnieuw thuis, tegen Sporting'70. U kunt de ploeg ook al eerder aanschouwen. Dinsdagavond thuis oefent SO Soest tegen oude rivaal Quick Amersfoort om 20:30 uur.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat, Luc Hooft, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp; Sander Kijzer, Bart Hooft, Achraf Chidar (46. Sem van Doorn); Jim van den Berg (74. Dave Klarenbeek), Olav Kuus (61. Tijmen Brons), Bryan Saas (85. Thijn Horvers)

03. 1-0 Bart Hooft
49. 2-0 Olav Kuus
90. 3-0 Bart Hooft