Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SCPB veel sterker dan SO Soest

Zondag 05 maart 2023

SO Soest trof in SCPB'22 een te sterke tegenstander. De ploeg uit Badhoevedorp was technisch vaardiger, fysiek sterker en in de afronding dodelijk effectief. Vooral in de eerste helft liet Soest zich aftroeven. De nederlaag was meer dan terecht.

Van de heenwedstrijd, bij de start van dit seizoen, wisten we al dat SCPB een goede ploeg had. Soest kwam in die wedstrijd nog op gelijke hoogte en had lange tijd kans op een resultaat. Dat ging deze zondag totaal niet op en dat is toch wel verrassend gezien de sterke fase waarin de blauwwitten zich bevinden.

Maar van die goede vorm was vooral in de eerste helft weinig te zien. Soest leed opvallend veel balverlies. Het leer werd af en toe zomaar bij de tegenstander ingeleverd. Dat was ook wel de verdienste van de ploeg uit Badhoevedorp die direct druk zette en de Soesters geen moment de kans gaf om maar een combinatie uit te voeren.

Zo stond de thuisploeg binnen een half uur op een 0-2 achterstand. Vlot combinerend zochten de gasten het doel van Justin Bohus. Soest kon daar weinig tegenover stellen. Een ziedend schot van Sander Kijzer had een beter lot verdiend. Maar daar bleef het dan ook bij.

Bij de start van de tweede helft had Soest meer kleur op de wangen. Het inbrengen van Sem van Doorn, Tijmen Brons en Nico Safarov bracht wat spirit in de ploeg. De toeschouwers zagen meer durf, goede voorzetten en een aantal mogelijkheden. De spectaculaire omhaal van Tijmen had zeker een beter lot verdiend. Maar toen de invaller met zijn huzarenstukje de handen op elkaar bracht stond het inmiddels 0-3. Een verre ingooi van de tegenstander werd door iedereen gemist, maar niet door de lepe spits van SCPB die het leer simpel binnen kon schieten.

Soest speelde een verloren wedstrijd. Een schaduw over de wedstrijd was de rode kaart die Thijn Horvers in de slotseconden moest incasseren. De anders zo sportieve Soester ging er veel te hard in bij zijn tegenstander die na de actie geblesseerd het veld werd afgedragen. Hopelijk valt de blessure bij de tegenstander mee. Wij wensen hem een spoedig herstel.

Bas Dreef baalde zichtbaar na de nederlaag. ,,We hebben de beste ploeg uit de competitie ontmoet, maar dat is natuurlijk geen reden om zo'n belabberde eerste helft af te leveren. Ik heb er drie gewisseld in de rust, maar ik had er nog wel een paar kunnen wisselen. Alles wat we vooraf hebben besproken over de tegenstander kwam uit en toch trapten we erin. Die combinatie bij de 0-2 en de verre ingooi bij de 0-3. We hebben het er vooraf over gehad. Komende zondag gaan we naar nummer laatst DIOS en door de nederlaag van vandaag moeten we volgende week winnen."

Zo heeft SO Soest in het blokje van drie opeenvolgende thuiswedstrijden met een overwinning, gelijkspel, een nederlaag en een doelsaldo van 3-3 alle smaken geproefd. Volgende week gaat de reis naar Nieuw-Vennep voor de wedstrijd tegen de rodelantaarndrager. Zoals Bas Dreef al vertelde: winst is daar noodzakelijk.

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Michael Pashley, Stef Herder (68. Thijn Horvers - 89. rood), Luc Hooft, Bas Epskamp (76. Stan Klarenbeek); Achraf Chidar (46. Sem van Doorn), Bart Hooft, Sander Kijzer (46. Nico Safarov); Bryan Saas, Olav Kuus (46. Tijmen Brons), Jim van den Berg