JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Verdiende overwinning bij DIOS

Zondag 12 maart 2023

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Manuel Uijttewaal gingen de handen van de spelers en begeleiding opgelucht omhoog. SO Soest had gewonnen van DIOS en de zege was meer dan verdiend. Maar oh, wat bleef het spannend tot de laatste seconden, omdat de 'Blauwe Leeuwen' weigerden het duel voortijdig te beslissen.

Bas Dreef was een tevreden trainer na afloop. ,,Het maakte even niet uit hoe, als we maar wonnen en je hebt kunnen zien dat de winst verdiend was. Maar het had maar zo gekund dat we in de slotfase nog de gelijkmaker om onze oren hadden gekregen. Dat was wel symptomatisch voor dit seizoen geweest."

De trainer doelde op de vrije trap die de tegenstander in de laatste minuut kreeg. De bal lag op de rand van de zestien en ja, zo'n kans kan ook zomaar in de bovenhoek verdwijnen. Nu schoot de specialist van DIOS in de muur en kon Soest opgelucht ademhalen.

De driepunter werd vooral in de eerste helft behaald. Soest kwam vroeg op achterstand. Scheidsrechter Uijttewaal had voor een overtreding kunnen fluiten, maar het is de stijl van de man in het zwart om veel door te laten gaan. Dat hield de leidsman het hele duel vol en dat was, achteraf gezien, vooral in het voordeel van Soest. Duels werden gewonnen en de ruimte achter de zwakke DIOS-defensie werd gezocht en gevonden.

Tijmen Brons was deze zondag de man in vorm. Na een klein kwartier had de spits van Soest al de score kunnen openen nadat hij, diepgestuurd door Jim van den Berg, oog in oog kwam met de sluitpost van de gastheren. Het vizier moest echter nog op scherp gezet worden. Na een half uur was het wel raak. De spits van Soest kwam opmerkelijk hoog en knikte een voorzet van Bryan Saas feilloos tegen de touwen.

DIOS had direct na de aftrap een unieke mogelijkheid om voor de tweede keer op voorsprong te komen, maar doelman Justin Bohus had een fenomenale redding in huis. Soest bleef aanvallen en kreeg voldoende kansen. Een minuut voor het rustsignaal was daar dan de verdiende 1-2. Het was opnieuw Tijmen Brons die op het scoreformulier kwam. Hij rondde een goede aanval af met een tegendraads schot dat de keeper kansloos liet.

In de tweede helft kreeg Soest meer dan genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen. Maar de mooiste kansen werden niet verzilverd. De wedstrijd ging uit als de spreekwoordelijke nachtkaars. Soest vond het wel prima en DIOS kon niet veel meer dan opportunistisch de spits met verre ballen te zoeken. Maar zoals gezegd; het bleef spannend tot aan het laatste fluitsginaal.

Een prima overwinning en een opsteker voor komende zondag wanneer de derby tegen Hooglanderveen, (deze zondag winnaar van de tweede periodetitel) op het programma staat. Het belooft een leuke wedstrijd te worden met live muziek na afloop. Zangeres Anne-Marie Boekelman geeft een spetterend optreden. Iedereen is van harte welkom!!

Opstelling SO Soest: Justin Bohus; Luc Hooft, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp; Bart Hooft, Sander Kijzer (46. Nico Safarov), Jim van den Berg; Bryan Saas (73. Achraf Chidar), Tijmen Brons (82. Olav Kuus), Sem van Doorn