Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO17-1 pakt tweede plek in divisie 7

Woensdag 19 april 2023

Door dit kalenderjaar nog geen nederlaag te hebben geleden is de JO17-1 heel stilletjes naar de 2e plek in divisie 7B geklommen.

Afgelopen zaterdag was op het zonovergoten Sportpark “Cromwijck” in Woerden Sportlust ’46 de tegenstander. De voortekenen waren niet goed.

De tas met wedstrijdshirtjes lag nog in de Soest kantine en slechts met 13 man op pad, want nog altijd ontbreken Lucca en Boaz vanwege langdurige blessures.

Gelukkig was een ouder(bedankt Arjan) bereid om de shirts te komen brengen waardoor we 15 min later met de wedstrijd konden beginnen.

Net als vorige week tegen DTS schoten we uit de startblokken en al na 3 min tikte Thijs op aangeven van Dennis de bal binnen. Helaas was er gevlagd en gefloten voor buitenspel, maar de beelden zouden later het tegendeel bewijzen.

We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan want in de 12e min maakte Jens na goed doorzetten alsnog de 0-1.  Sportlust kwam niet echt onder onze druk uit en na een bekeken vrije trap van Hidde tikte Shane de 0-2 binnen.

Hierna werden we slordig en hielpen zo de tegenstander terug in de wedstrijd te komen. Floris moest daardoor enkele keren redding brengen.

We leken met een 0-2 de rust in te gaan, maar doordat Hidde onreglementair in de 16 ten val werd gebracht kregen wij vlak voor rust nog een strafschop.

Kai nam net als  tegen Maarsen de verantwoordelijkheid en zorgde er voor dat na 40 min spelen de stand 0-3 op het bord kwam.

In de rust zagen we Jens en Theun geblesseerd afhaken, zodat we met 11 man verder moesten. Sportlust was vastberaden uit de kleedkamer gekomen om nog iets van de wedstrijd te maken.

Dit resulteerde al na 5 min voor de 1-3. Tijd om ons hier druk over te maken kregen we niet want Dennis zorgde met een “verwoestende” uithaal direct voor weer een marge van 3.(1-4)

De wedstrijd golfde heen en weer en daarbij verzuimden wij om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sterker nog 10 minuten voor tijd werd het 2-4.

Ook dit keer duurde het juichmoment van de tegenstander te lang, want na goed doorzetten van Vasilis was het 1 minuut later alweer 2-5.

Dit was de start voor een knotsgekke eindfase. Waar wij en het meegereisde publiek dachten rustig te kunnen gaan zitten werd het door een fout achterin 3-5.

Niet veel later zorgde een te korte terugspeelbal voor de 4-5 en beloofde het nog 2 minuten billen knijpen te worden. Gelukkig was Shane niet zelfzuchtig was en legde de bal goed opzij zodat Vasilis simpel voor de bevrijdende 4-6 overwinning kon zorgen.

Aankomende zaterdag is om 12:00 uur op Sportpark Dorresteijn in Amersfoort de topper tegen de nr 1, het sterke AFC Quick 1890. Winst zou nog een spannende slotfase van de competitie betekenen, maar verlies gelijk een abrupt “einde” van het seizoen.

De 2e plek kan recht geven op Divisie 6 in het seizoen 23/24, maar voor hetzelfde geld sluiten we straks de competitie af met een 8e plaats. Overigens betekent dit nog altijd lijfsbehoud voor het volgende seizoen.

Gelet op de blessurelijst zeker al een goede prestatie, maar voor alsnog blijven we geloven in meer ...