Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest morst weer in slotfase

Zondag 30 april 2023

De wedstrijd tussen DCG en SO Soest was meer spannend dan fraai. Beide ploegen hadden vooral in de eerste helft moeite om kansen te creëren en de 0-0 stand bij rust was dan ook een logische. In de tweede helft kwam Soest op voorsprong maar opnieuw werd in de slotminuten de winst verspeeld.

De laatste man van DCG keek vol ongeloof naar de scheidsrechter. Maar de man in het zwart was onverbiddelijk. Hij had zojuist naar de stip gewezen nadat de DCG-verdediger Bryan Saas ondersteboven had gelopen. De snelle Soester buitenspeler geloofde in een verre trap van keeper Hein Janmaat en voelde pardoes het zware lichaam van zijn tegenstander. Een terechte penalty die onverbiddelijk door Bart Hooft werd binnengeschoten.

Het leek de winst voor Soest te betekenen, want ondanks dat DCG een stormloop op het doel van Soest ontketende gaf de verdediging van de blauwwitten geen krimp en bovendien was Hein Janmaat belangrijk met een fraaie redding met de voeten. Maar het ging toch mis. Ook nu wees de arbiter weer naar de stip en nu was het de beurt aan de Soester som te protesteren. De bal werd binnengeschoten en er werd direct voor het einde gefloten.

Kostbaar puntverlies dus voor Soest en met nog maar twee wedstrijden op het programma en vier punten achterstand op de concurrenten (die bovendien een wedstrijd extra tegoed hebben) komt de nacompetitie wel dichtbij.

Volgende week is Soest vrij, die week daarna gaat de reis naar Altior in Langeraar.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov, Michael Pashley, Niels Kuus (68. Achraf Chidar), Bas Epskamp, Luc Hooft, Jim van den Berg (88. Sander Kijzer), Bart Hooft; Bryan Saas, Thijn Horvers (68. Sem van Doorn), Olav Kuus

70. 0-1 Bart Hooft