SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

Verenigingsplein geopend

Vrijdag 12 mei 2023

Donderdagavond werd het Verenigingsplein officieel geopend. Met een flinke knal met zijn linker opende Dylan, zoon van Josette en Bas en kleinzoon van Paul en Carla Smit dit plein.

De ceremonie trok veel bekijks, waaronder veel clubleden én voormalig clubleden die een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van dit plein en aan het terras aan de andere kant van het complex dat zijn voltooiing nadert.

Ceremoniemeester Gerard van den Breemer opende het evenement en Peter Beijer, één van initiatiefnemers richtte zich tot de aanwezigen en sprak: ,,Het Verenigingsplein is opgericht om onze vrijwilligers te eren en hen te bedanken voor hun toewijding en harde werk voor SO Soest. Ik denk bijvoorbeeld aan degenen die ons helaas zijn ontvallen, zoals Paul Smit, wiens familie met ons sprak over het creëren van deze plek.

Mooie boom
Na het plotselinge overlijden van Paul, na diens ongeluk een paar meter hier vandaan nu bijna drie jaar geleden, mocht ik samen met een aantal andere betrokken SO Soester ideeën verzinnen om Paul te herdenken. Met Carla en de kinderen kwamen wij tot de conclusie dat er geen herdenking voor Paul in het bijzonder moest komen, maar voor de vrijwilligers in het algemeen. ,,Dat zou Paul zo gewild hebben…” Carla kwam met het idee: ,,Knap dan maar dat plekje aan de noordzijde op en zet daar een mooie boom neer, dat is nu veel te rommelig.”

Het Verenigingsplein is een eerbetoon aan alle andere mensen die door de jaren heen hebben bijgedragen aan onze vereniging. Peter memoreerde kapelaan Schaepman die 97 jaar geleden, de vereniging onder de naam ‘de Ploeg’ oprichtte. Wethouder Aukje Treep was namens het gemeentebestuur aanwezig om te assisteren bij de opening. Daarmee was de cirkel ook rond, want ooit, in 2003, opende haar voorganger, tevens partijgenoot, Harry Witte samen met Paul Smit de kantine. 

Dankbaar
Ries de Jong sprak zijn dankbaarheid uit aan alle medewerkers en donateurs. ,,Bedragen van 25 tot duizend euro, vanuit allerlei hoeken werden spontaan gestort na onze oproep, ook door De Klup van 100 en de Stichting Vrienden van SO Soest." Ries bedankte Demy en Kyara Balk (die het terras hebben ontworpen) en de bedrijven die in materiaal en materieel hebben bijgedragen. ,,Daar willen wij met name Robin Spijker en zijn mannen voor bedanken en Koen Smeeing van bouwbedrijf Van den Hengel, die het houtwerk voor de kiosk heeft gesponsord. Dit alles had niet gekund zonder de mannen Erik Boshuizen en Frank Spijker. Twee mannen uit het hoveniersvak, die nauwelijks eerder hebben samen gewerkt, maar er voor hebben gezorgd dat dit ontwerp van dit plein ontstond en ook kon worden gerealiseerd. Een plan met fraaie details, zie oa het logo van SO Soest in het perk, de bankjes met de QR-code (dat toegang biedt tot een speciale herdenkingspagina), de steeneik, die ook in de winter groen blijft, en natuurlijk de tredes van Corte staal."

Zonder anderen tekort te doen werd Rens Hooft in het zonnetje gezet. ,,Rens heeft al heel wat uurtjes aan deze werkstukken besteed en is nu hard aan het werk om de kiosk tot een kwaliteitswerk te maken en achter de schermen is hij ook samen met Robin Spijker bezig om nieuwe picknicktafels te produceren."

Raak
Na de toespraken was het tijd voor de voetballer. Dylan de Groot, kleinzoon van Paul en Carla mocht met een welgemikte trap het plein openen. Onder luid applaus en zichtbaar trots schoot de jongeman raak in het speciaal hiervoor gefabriceerd doeltje.

SO Soest heeft er een pronkstuk bij. Een plek om het verenigingsleven te vieren. De prijsuitriekingen voor de eerstvolgende toernooien krijgen wat ons betreft een nieuw en fraai decor. 

Jan Frommink, regisseur van dit evenement, maakte foto's...


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

MidCoat [kopie]
Reijerse [kopie]
Boedelz [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Dam [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Smorenburg [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Dijkstra [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Overhees [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Postcodestroom [kopie]
ING [kopie]
BIN System [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Bres [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
WeFulfil [kopie]
Optimum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Actiforce [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Bikedeals [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
KOK [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Heineken [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
De Jong [kopie]
Wonnink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Catering Centraal [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Votrans [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Hoogt [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Kostencheck [kopie]
Van Hengstum [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88