SO Soest pakt broodnodige winst tegen Altior

Zondag 14 mei 2023

Winst tegen Altior in Langeraar, gelegen in het fraaie plassengebied, was nodig in de strijd om de achtste plaats. Die winst kwam er en was ook dik verdiend.

SO Soest begon de wedstrijd voortvarend en had al snel een veldoverwicht. Bas Epskamp gaf het goede voorbeeld met een schitterende knal in de kruising. Soest had de wedstrijd makkelijker kunnen maken door voor rust al de score uit te bouwen, nu ging de ploeg met 0-1 de kleedkamer in.

In de tweede helft wist de invallerdoelman van Altior diverse inzetten van de Soesters te keren, waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. De voorwaartsen Olav Kuus en Bryan Saas hadden geen geluk bij hun afwerking. Twintig minuten voor tijd wist uitblinker Bart Hooft de score te verdubbelen door raak te koppen uit een vrije trap van zijn broer Luc. Hij vierde deze treffer op Moederdag met zijn moeder, die langs de lijn uitbundig juichte.

Door de overwinning heeft SO Soest concurrent Sporting'70 op één punt genaderd. Dit is precies de ploeg waartegen SO Soest de laatste wedstrijd van het seizoen (op tweede pinksterdag) moet spelen. Sporting moet echter eerst nog tegen DCG spelen komende zondag en een misstap maken, wil SO Soest nog achtste kunnen worden. SO Soest heeft zondag vrij, omdat de competitiewedstrijd tegen VVZA (3-0 winst) al eerder in het seizoen werd gespeeld.

Al met al speelde SO Soest een goede wedstrijd, maar het had de score eerder moeten uitbreiden. Toch wist de ploeg door de overwinning de kansen op directe handhaving in leven te houden. De laatste wedstrijd van het seizoen belooft dan ook een spannende te worden.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov (68. Achraf Chidar), Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp (77. Stef Herder); Bart Hooft, Luc Hooft, Sander Kijzer (85. Tycho Dorrestein), Thijn Horvers (68. Gijs Kuijer); Bryan Saas (77. Ibrahim Chidar), Olav Kuus

7. 0-1 Bas Epskamp
75. 0-2 Bart Hooft