Collectief houdt So Soest in tweede klasse

Maandag 29 mei 2023

De laatste competitiewedstrijd voor het seizoen was een regelrechte climax. Sporting’70 en SO Soest streden beide om de achtste plek op de ranglijst. Voor de verliezer van het duel restte de negende plek en dus nacompetitie. Sporting’70 had niet alleen het thuisvoordeel, maar had ook al aan een gelijkspel genoeg om zich ineens te handhaven. Een gelijkspel zat er niet in, daarvoor was SO Soest veel te sterk.
Al na drie minuten opende Bryan Saas de score, het zou de eerste van zes treffers worden op deze knotsgekke middag. SO Soest dat dit seizoen regelmatig moeite had met scoren schoot liefst vijf keer raak.
Aan de andere kant kreeg Sporting’70 ook nog een paar flinke kansen, maar keer op keer hield Hein Janmaat zijn doel schoon. Alleen Koen Meulenberg wist een keer te scoren, dat was vanaf elf meter.
Janmaat was niet de enige uitblinker. Ook Tijmen Brons speelde een hoofdrol in de overwinning.
De 20-jarige aanvaller werd net op tijd opgelapt en hield hiermee Olav Kuus uit de basis. Bij de 0-1 was Brons aangever en de 0-2 schoot hij zelf binnen.
Vlak voor rust maakte Nico Safarov een overtreding en kwam Sporting terug tot 1-2. Een ‘domper’ vond Bas Dreef die tegentreffer, maar het was geen knak. Integendeel, meteen na rust zette Tijn Horvers de stand op 1-3.
Daarna kroop SO Soest door het oog van de naald. Bij een Utrechtse aanval redde eerst Janmaat op katachtige wijze. In de rebound leek het alsnog 2-3 te worden, maar kopte Brons de bal voor de lijn weg.
In het laatste half uur scoorde SO Soest nog twee keer via Olav Kuus en Ibrahim Chidar en kon het blauwe feest beginnen. SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. Sporting’70 gaat de nacompetitie in en treft als eerste oude bekende Roda’46.