Succesvol Plan B bij VFC

EERSTE WINST O19-1 NA WINTERSTOP NA MATIG DUEL TEGEN HOEVELAKEN

Zondag 14 januari 2018

De eerste oefenwedstrijd na de winterstop was tegen Hoevelaken, die zich in district Oost ook hebben geplaatst voor de promotiepoule in de eerste klasse. De eerste helft kunnen we gewoon tevreden over zijn, de posities werden goed bezet, de opbouw van achteruit was rustig, verzorgd en de beweging vanuit het middenveld bracht Hoevelaken in verwarring. Met een beetje gelukt kwam de O19 1 op voorsprong, een voorzet van Oscar vanaf de rechterzijde ging over de doelman heen en via de tweede paal en de lat viel de bal in het net 1-0. Kort daarna verwerkte de doelman van Hoevelaken een schot van Miquel tot een hoekschop. Hoevelaken zakte de 1e helft bij balbezit van Soest ver terug en gokte op de counter. Halverwege de tweede helft zag Koen vanaf de linkerzijde dat Miquel vanaf het middenveld de ruimte zag achter de verdediging van Hoevelaken, de voorzet was precies op maat waarna Miquel de bal bij de tweede paal binnen kon koppen 2-0.  Ricardo zijn schot na een prima combinatie aan de rechterzijde was een prooi voor de doelman. De kans op 3-0 werd gemist vanuit een strafschop, Faouzi werd na een individuele actie onderuit gehaald, waarna Anass de bal te hoog mikte en over het doel schoot, waardoor Hoevelaken nog in de wedstijd bleef.

Na de thee werd het een stuk minder, matig tot slecht. Hoevelaken zette een tandje bij waardoor het fysiek ook mee ging spelen en Soest ging daar niet slim mee om. Er werd te veel gelopen met bal tegen het fysiek sterkere Hoevelaken waardoor er veel balverlies was en er meer omgeschakeld moest worden. Hoevelaken kreeg al snel enkele kansen, die door Sten onschadelijk gemaakt werden. Na een assist van Badr kwam Soest nog wel op 3-0, Anass schoot de bal met links goed in, waarna Ticho en Anass ook nog een kans kregen op de 4-0. In de laatste tien minuten was het Hoevelaken, die vrij eenvoudig twee doelpunten mocht scoren, waardoor de eindstand 3-2 werd. Volgende week de volgende oefenwedstrijd, thuis tegen OSM’75 O19 1 uit Maarssen. Aanvang 13.30 uur.